Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruotsissa selvitellään Ibrahimovicin yhteyttä maltalaiseen peliyhtiöön

Aftonbladet arvioi, että Ibrahimovicia uhkaavat mojovat sakot ja pahimmassa tapauksessa kilpailukielto, mikäli hänen todetaan rikkoneen Fifan sääntöjä. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Tähtipelaaja Zlatan Ibrahimovic ja Ruotsin jalkapalloliitto ovat saattaneet rikkoa Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan eettisiä sääntöjä. Sääntörikkomusta epäillään Ibrahimovicin maajoukkuepelien takia, koska pelaajan yritys on maltalaisen peliyhtiön osaomistaja, mikä on kiellettyä Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan kilpailuissa.

Asiaa on selvittänyt ruotsalaislehti Aftonbladet , jonka mukaan sekä Bethard -peliyhtiön dokumentit että viranomaisten rekisterit osoittavat, että Ibrahimovicin yrityksellä Unknown AB:llä olisi kymmenen prosentin osuus Bethardin omistavasta yrityksestä.

Lehden arvion mukaan Ibrahimovicia uhkaavat mojovat sakot ja pahimmassa tapauksessa kilpailukielto.

Fifan sääntöjen mukaan pelaajilla ei saa olla suoria eikä epäsuoria taloudellisia intressejä peliyhtiöiden kanssa.

Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteerin Håkan Sjöstrandin mielestä tilanne on epäselvä.

– En spekuloi mahdollisilla rangaistuksilla, mutta pyrin tietysti selvittämään Fifan sääntöjä, jotka ovat aika lailla tulkinnanvaraiset, Sjöstrand kommentoi asiaa Aftonbladetille.

Peliyhtiön edustajan mielestä asia on syytä selvittää Fifan kautta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut