Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kyyjärven KyKy ja turkulainen TUTO Volley iskevät yhteen finaalisarjan avauspelissä – katso suora lähetys ilmaiseksi lauantaina kello 16

Kyyjärvi saa Roope Keskisen finaalipeleihin.

Päävalmentaja Hannu Kalliojärvi aikoo juonia Kyyjärven KyKylle sellaisen pelitaktiikan, että TUTO Volley on ahtaalla viikonlopun finaaleissa. Marko Kauko
Ari Mäntylä

Ari Mäntylä

Kyyjärven KyKy pystyy lähtemään lentopallon ykkössarjan finaaleihin lähes täydellä miehistöllä. KyKy kohtaa viikonlopun aikana turkulaisen TUTO Volleyn kahdesti ja finaalisarjan voittaja voi anoa pääsyä lentopallon Mestaruusliigaan.

Roope Keskinen on yksi KyKyn avainpelaajista ja hänet Suomen puolustusvoimat vapautti viikonlopun varusmiespalveluksesta KyKyn käyttöön. Tikkakoskella palveleva Aaro Keisanen on sitä vastoin viikonlopun armeijan leivissä.

– Fiilikset on hyvät. Lähdemme finaaleihin hyvällä hapella ja hyvillä mielillä, KyKyn päävalmentaja Hannu Kalliojärvi viestitti perjantaina.

Runkosarjan vienyt TUTO Volley on KyKylle kova vuori kiivettäväksi. Turkulaiset eivät hävinneet kertaakaan runkosarjassa, vaan joukkue voitti kaikki 20 otteluaan eräsuhteella 60–10. KyKyn turkulaiset kukistivat kahdesti erin 3–0, 3–0.

– Ne numerot eivät kerro kaikkea. Mika Mäntylä ei ollut mukana kummassakaan pelissä ja Roope Keskinen vain toisessa, Kalliojärvi huomautti.

Mäntylä ja Keskinen ovat taidokkaita hyökkäysten päättäjiä. Viime sunnuntain välieräpelissä Mäntylä teki 11 pistettä ja Keskinen yhdeksän.

– Ollaan saatu hyvin tietoa TUTOn kuvioista. Tutkimme niitä ja vietämme mahdollisimman paljon aikaa yhdessä, Kalliojärvi totesi joukkueen valmistautumisesta.

Ykkössarjan mestaruus irtoaa kahdella voitolla. Toinen finaaliottelu pelataan sunnuntaina Turussa ja mikäli voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, ratkaistaan finaalisarjan voitto ns. kultaisella erällä eli yhdellä lisäerällä.

– Finaalisarjan voittajalla on oikeus anoa nousua Mestaruusliigaan. Pääsarjaryhmä päättää sitten aikanaan, että nostetaanko ketään liigaan, Kalliojärvi huomautti.

Voit seurata ottelua ilmaiseksi suorana lähetyksenä klikkaamalla tätä linkkiä lauantaina (linkki vie Nopolanewsin sivuille).

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut