Tappiotahti pudotti Chicago Bullsin jo pudotuspelirajan alapuolelle

Lauri Markkasen seuran Chicago Bullsin tappioputkelle koripalloliiga NBA:ssa ei näy loppua. Bulls kärsi jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun vierasjoukkue Memphis Grizzlies voitti Chicagon pistein 126–115. Grizzlies vei voiton myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa aiemmin tällä viikolla.

Tappio pudotti Bullsin itälohkossa 11. sijalle eli pudotuspelijoukkueiden ulkopuolelle. Lohkon kuusi parasta pääsee suoraan pudotuspeleihin, mutta sijoille 7–10 pelaavat joukkueet pelaavat esikarsinnan kahdesta paikasta kauden ratkaisuotteluissa.

– Sarjatilanne kuvaa peliämme. Jos emme pysty parantamaan peliämme, emme pelaa toukokuun 16. päivän jälkeen, Bullsin päävalmentaja Billy Donovan totesi joukkueen Twitterissä julkaistussa haastattelussa ja viittasi runkosarjan päätösajankohtaan.

Päävalmentajan mukaan Bulls on ollut aiemmin kaudella tilanteessa, jossa se pystyy vaikuttamaan kohtaloonsa. Nyt pudotuspelipaikka on kiinni myös muiden joukkueiden voittotahdista, mutta joka tapauksessa Bullsin otteiden on parannuttava.

– Kukaan ei halua katsoa kautta taaksepäin ja miettiä, mitä olisi pitänyt tehdä paremmin. Pitää katsoa eteenpäin ja kehittää peliä, Donovan korosti.

Memphis-ottelussa joukkueen tilannetta ei helpottanut, että Chicago pelasi ilman parasta pistemiestään Zach LaVinea. Hänet on asetettu NBA:n koronaprotokollalistalle.

Chicagosta eniten pisteitä kartutti Coby White, joka heitti runsaassa 33 minuutissa 27 pistettä. Päävalmentaja Donovan oli tyytyväinen joukkueensa hyökkäykseen, mutta puolustus petti.

Markkasen sihti kateissa

Markkanen on viime aikoina aloittanut ottelut vaihtopenkiltä. Chicagon tappioputken aiempien neljän pelin aikana Markkasen oli onnistunut tehdä yhteensä vain 19 pistettä. Memphis-pelissä saldo kasvoi vain yhdellä onnistuneella kolmen pisteen heitolla.

Tuoreessa kohtaamisessa Memphisiä vastaan suomalainen oli kentällä noin 21 minuutin ajan. Hän yritti saada palloa koriin seitsemän kertaa, ja heitoista kuusi oli kolmosyrityksiä. Kolmen pisteensä lisäksi Markkanen antoi neljä koriin johtanutta syöttöä ja otti viisi levypalloa.

Bulls isännöi seuraavaksi Cleveland Cavaliersia. Ottelu on sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut