Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Runkosarjavoittaja Lukko selvisi säikähdyksellä Ilveksen loppukiristä – "En tiedä, mitä tapahtui"

Asko Tanhuanpää / STT

Rauman Lukko avasi maanantaina Liigan puolivälierät Ilvestä vastaan sellaisella teholla, mitä runkosarjan voittajalta on lupa odottaakin. Anrei Hakulinen ohjasi toisen erän avausminuutilla turvallisen tuntuisen 3–0 johdon, mutta harva tiesi tuolloin, että kotijoukkue sai tehdä 5–3-voittonsa eteen täyden työn.

Jos joku erehtyi 3–0-tilanteessa nuolaisemaan, nuolaisi liian aikaisin. Seuraavat kolme maalia teki pudotuspelien avauskierrokselta tiensä eteenpäin raivannut Ilves.

Lukon pelastajaksi nousi maaliahne Aleksi Saarela, jonka suoraan Robin Pressin poikittaissyötöstä laukoma 4–3-osuma jäi voittomaaliksi. 5–3 viimeisteli Pavol Skalicky tyhjään maaliin.

– Sitä en tiedä, mitä tapahtui meidän kolmannen maalimme jälkeen. Ilves pääsi pelin päälle, ja me saimme hyvän opetuksen siitä, että jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia, edelleen Pekka Virtaa Lukon vaihtoaitiossa ja puhemiehenä tuuraava Erik Hämäläinen mietti ottelun jälkeen.

– Muutama helpohko virhe, jotka laadukas kotijoukkue pystyi hyödyntämään. Ei tässä voi muuta kuin tulla tiistaina kahta kauheammalla sykkeellä takaisin samaan halliin, Ilveksen vastuuvalmentaja Jouko Myrrä tiivisti.

Maanantain ottelun erikoisuus on siinä, että 19. huhtikuuta on kahden joukkueiden kannalta ratkaisevan persoonan syntymäpäivä. Nyt lahjan sai ainoastaan 52 vuotta täyttänyt Lukon päävalmentaja Pekka Virta. Ilveksen maalivahdin Eetu Mäkiniemen ikämittariin tuli puolestaan 22 vuotta, mutta siihen Kiekko-Vantaan kasvatin ilonaiheet jäivätkin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut