Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuusikko ja Hautala voimistelivat neliottelun EM-finaaliin – ensimmäiset suomalaisfinalistit 19 vuoteen

STT

Maisa Kuusikko ja Ada Hautala onnistuivat telinevoimistelun naisten EM-karsintakilpailussa keskiviikkona, ja kumpikin raivasi tiensä neliottelun EM-finaaliin. Viimeksi EM-neliottelufinaalissa on nähty suomalaisvoimistelija vuonna 2002, jolloin Annukka Almenoksa ylsi finaaliin.

Tampereen Voimistelijoiden 15-vuotias Kuusikko oli karsinnassa 21:s pistein 51,199. Oulun Pyrinnön 17-vuotias Hautala keräsi 50,898 pistettä, ja se toi karsinnan 23. sijan. Finaaliin pääsi 24 voimistelijaa sekä kolme varavoimistelijaa kahden voimistelijan maakiintiöllä.

– Ihan pieniä virheitä siellä oli mukana, mutta kokonaisuudet olivat aivan mielettömän hienot. Tytöt olivat todellakin pää kylmänä ja tekivät oman parhaansa kisassa, maajoukkuevalmentaja Pauliina Savola hehkutti tiedotteessa.

Espoon Telinetaitureiden Lea Bernards oli 47:s ja Voimisteluseura Keski-Uusimaan Iida Haapala 57:s. Karsinnan ykkönen oli Venäjän Angelina Melnikova yhteistuloksella 55,991.

Neliottelufinaali kilpaillaan perjantaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut