Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Liikunta ja urheilu saa 18,5 miljoonaa euroa koronatukea – "Liikunnan merkitys kriisin jälkihoidossa on keskeinen"

Tukipaketti sisältyy hallituksen toiseen lisätalousarvioesitykseen, joka annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Hallitus on sopinut tukipaketista, joka kohdennetaan kulttuurille, taiteelle, liikunnalle ja tapahtuma-alalle. Paketin tarkoituksena on tukea elpymistä koronapandemiasta. Liikunnan toimialalle esitetään 18,5 miljoonan euron määrärahaa.

– Haluamme kiittää hallitusta sekä erityisesti tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa tuesta, joka on liikunnalle ja urheilulle todella tarpeellinen, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoo tiedotteessa.

Euroopan komission arvion mukaan koronapandemian taloudelliset vaikutukset urheilulle olivat Suomessa pelkästään viime vuonna lähes puoli miljardia euroa.

– Koronarajoitukset ovat aiheuttaneet huomattavia taloudellisia menetyksiä liikunnalle ja urheilulle. Siksi teimme opetus- ja kulttuuriministeriölle esityksen liikunnan ja urheilun koronatukipaketista. Olemme tyytyväisiä, että hätämme kuultiin valmistelussa ja toimialamme pääsi mukaan lisätalousarvioesitykseen, Salonen kehuu.

"Yhteiskunnalla ei varaa liikkumattomuuspommiin"

Määrärahasta on tarkoitus suunnata liikunta- ja urheiluseuroille yhdeksän miljoonaa euroa, valtakunnallisille ja alueellisille liikuntajärjestöille kuusi miljoonaa euroa ja peruuntuneille tai tappioita kärsineille tapahtumille sekä tuleville tapahtumille 3,5 miljoonaa euroa.

– Liikunnan merkitys koronakriisin jälkihoidossa on keskeinen. Kymmenet tuhannet lapset ja nuoret ovat pudonneet selvityksemme mukaan harrastustoiminnasta. Yhteiskunnalla ei ole varaa liikkumattomuuspommiin. Meidän pitää nyt saada pudonneet takaisin kyytiin ja koko kansa liikkumaan. Siksi tukipaketti on äärimmäisen tärkeä, Salonen painottaa.

Tukipaketti sisältyy hallituksen toiseen lisätalousarvioesitykseen, joka annetaan eduskunnalle 29. huhtikuuta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut