Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nelosketjun Juho Keränen paketoi Kärppien pehmeän kauden

HIFK:n luottohyökkääjä Juho Keränen iski torstaina Oulussa ratkaisevan 5–2-osuman tyhjään maaliin ja päätti samalla Kärppien tuskaisen kauden jääkiekkoliigassa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Matti Ahola / STT

HIFK:n luottohyökkääjä Juho Keränen iski torstaina Oulussa ratkaisevan 5–2-osuman tyhjään maaliin ja päätti samalla Kärppien tuskaisen kauden jääkiekkoliigassa.

HIFK oli selkeästi edellä oululaisryhmää kaikissa kolmessa puolivälieräpelissä. Helsinkiläiset marssivat neljän joukkoon voitoin 3–0.

– Me teimme Kärppiä enemmän töitä. Saimme tylsytettyä Kärppien terävimmät hyökkäykset karvaamalla ja puolustamalla, Keränen arvioi joukkueiden suurinta eroa.

Kärpissäkin aiemmin pelannut Keränen muodosti Micke-Max Åstenin ja Miro Väänäsen kanssa IFK:n neloskentän, joka normaalin puolustustyönsä lisäksi iski kovia tehoja hyökkäyspäässä. Åsten oli sarjassa joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 2+3.

– Saimme balanssiin oman viisikkomme pelin. Uskalsimme olla aktiivisia ja karvata lujaa, mutta silti tasapaino säilyi, Keränen sanoi.

HIFK aloittaa välieräsarjansa kotikentällään viikon päästä torstaina. Vastustaja selviää myöhemmin.

Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin päätöskausi Kärppien peräsimessä oli epäonnistunut. Runkosarjan suuret pelilliset ongelmat seurasivat joukkuetta myös puolivälieriin.

– Tämä oli suuri pettymys, ja kausi oli fiasko. Oma osaamiseni ei riittänyt, enkä saanut joukkuetta pelaamaan sillä tasolla kuin olisi pitänyt, Manner tuskaili C Moren haastattelussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut