Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Chelsea otti tukevamman otteen Valioliigan nelossijasta

Chelsea otti jalkapallon Englannin Valioliigassa tärkeän voiton, kun se kukisti vieraissa West Hamin 1–0. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, joten Chelsea repi kolmen pisteen eron West Hamiin. Valioliigan neljä parasta lunastaa paikan ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

Kuudentena oleva Liverpool pelasi päiväottelussa 1–1-kotituloksen Newcastlea vastaan, joten Chelsea repi lisää eroa myös Liverpooliin. Chelsea on Liverpoolia neljä pistettä karussa. Sekä Chelsealla, West Hamilla että Liverpoolilla on takanaan 33 ottelua.

Chelsean ratkaisijaksi nousi Timo Werner, joka ohjasi avauspuoliajan lopussa Ben Chilwellin syötöstä pallon sisään. Wernerillä oli ottelussa huippupaikkoja myös lisäosumiin.

Noin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua West Hamin Fabian Balbuena osui jalallaan Chilwelliin ja lensi suihkuun. Erotuomaripäätös kuumensi West Hamin pelaajia ja valmennusta.

Salahin maali ei riittänyt voittoon

Aiemmin lauantaina Newcastlen Joseph Willock laukoi lisäajan viidennellä minuutilla tasoituksen Liverpoolin verkkoon. Kotitasapeli oli Liverpoolille uusi takaisku joukkueen haaveissa päästä neljän parhaan joukkoon.

Jürgen Kloppin miehistö meni kolmannella minuutilla johtoon Mohamed Salahin kääntölaukauksella. Kotijoukkue tuhlaili tekopaikkoja, ja lopussa Newcastle iski.

Ensin Newcastlen Callum Wilsonin lisäajan maali hylättiin käsivirheenä. Vieraat eivät luovuttaneet, ja hetkeä myöhemmin pallo oli Liverpoolin maalissa. Asialla oli vaihdosta kentälle tullut Willock, jonka laukaus muutti suuntaa Liverpoolin Fabinhosta ja meni verkon perukoille.

Syvällä puolustaneelle Newcastlelle tasapeli oli tärkeä, sillä sen ero putoamisviivaan on jo yhdeksän pistettä.

– Olisimme voineet ratkaista pelin aikaisessa vaiheessa, muttemme tehneet niin. Se on meidän ongelmamme ja syymme, Klopp harmitteli BBC:lle ja sanoi turhautumisen olevan tällä hetkellä "150 prosenttia".

Valioliigassa pelataan myöhemmin tänään ottelu Sheffield United–Brighton.