Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Porvoon Salibandyseura mursi kotitaian salibandyn F-liigan finaalisarjassa

PSS:n Fanny Holmberg (vas.) sinetöi joukkueen 5-2-voiton SB-Prota vastaan sunnuntaina. Kuva joukkueiden kohtaamisesta viime viikolta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Porvoon Salibandyseuran nousujohteiset otteet salibandyn naisten F-liigan finaalisarjassa jatkuivat, kun PSS voitti sunnuntaina Nurmijärvellä SB-Pron maalein 5–2. Lauantain ottelun tavoin PSS jätti ratkaisumaalin tekemisen aivan viime hetkille. Milja-Maria Saarikoski laukoi 3–2-voittomaalin SB-Prota valmentavan Sami-isänsä valvovien silmien alta ajassa 57.34.

Ella Sundström sivalsi 4–2-maalin 38 sekuntia myöhemmin ja Fanny Holmberg viimeisteli loppulukemat tyhjään maalin. PSS johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2 ja pääsee tiistaina yrittämään historian ensimmäisen Suomen mestaruutensa saavuttamista kotona Porvoossa.

– Oli siinä pari hyvää käännönpaikkaa kolmannessa erässä, joten maali olisi voinut tulla jo aiemmin. Se tuli nyt näin ja hyvä niin. Aikamoisen taistelunkin kautta tuli voitto, kertoi PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen puhelimitse.

– Toka erä oli vähän hurlumheitä ja molemmille aukesi paikkoja. Kolmannessa erässä saatiin ehkä pikkuisen parempi kontrolli, ja päästiin omilla vahvuuksilla pyörittämään, Kouvalainen mietti.

SB-Pro tukalassa paikassa

SB-Pron Aada Isometsä teki ottelun avausmaalin vain minuutin pelin jälkeen, mutta ottelusarjassa on jo muodostunut tavaksi, että PSS tulee takaa ohi. Vierasvoitto oli joukkueiden kauden keskinäisissä kohtaamisissa ensimmäinen.

– Nyt oltiin ehkä pelin alusta paremmin hereillä kuin lauantaina. 60 minuuttiin mahtuu erilaisia tilanteita ja hetkiä, ja kestimme hyvin meidän tiukat hetket, Kouvalainen sanoi.

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut SB-Pro on tiistaina selkä seinää vasten. Kausi jatkuu vain voitolla, jollaista SB-Pro ei ole pystynyt hakemaan Porvoosta aikoihin. Sunnuntaina vietettiin SB-Pron edellisen Porvoon salibandyhallista haetun voiton 2-vuotissyntymäpäivää.

– Uskotaan vain omaan tekemiseen. Meillä oli omat paikkamme, mutta kaveri käytti omansa paremmin. Ei me tässä mitään ruveta hermoilemaan, SB-Pron Elina Kujala sanoi päättäväisesti Ruudun haastattelussa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut