Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhteensä 435 liigamaalin miehet ensimmäisinä Valioliigan Hall of Fameen

Thierry Henry iski Arsenalille 175 liigaosumaa ja voitti liigan maalikuninkuuden ennätykselliset neljä kertaa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jalkapallon Englannin Valioliiga nimesi ensimmäiset jäsenet uuteen kunniagalleriaansa eli Hall of Fameen, eivätkä tienraivaajat yllätä. Kaksi ensimmäistä ovat liigassa hurjat määrät maaleja takoneet Alan Shearer ja Thierry Henry, kertoi Valioliiga maanantaina.

Shearer, 50, takoi Blackburnille ja Newcastlelle 14 valioliigakauden aikana 260 maalia. Lukema on yhä Valioliigan ennätys. Henry, 43, iski puolestaan Arsenalille 175 liigaosumaa ja voitti liigan maalikuninkuuden ennätykselliset neljä kertaa.

– Kun ajattelee niitä uskomattomia pelaajia, joita Valioliigassa on nähty viikosta ja vuodesta toiseen, olen hyvin otettu pääsystä Hall of Fameen. Kiitän kaikkia joukkuetovereitani kuin myös kaikkia valmentajiani. En koskaan halunnut olla muuta kuin ammattijalkapalloilija ja nautin joka ikisestä hetkestä, Shearer sanaili.

– On aivan erityisen erityistä tulla nimetyksi Alan Shearerin kanssa. Kun olin nuori, pyrin vain löytämään jostain futiskengät, ja nyt sitten puhutaan Hall of Famesta, Henry puolestaan äimisteli.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut