Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Markkanen sairastumisen takia sivussa, Bullsin pudotuspelitoiveille uusi isku Bucksilta

Chicagon Patrick Williams ja Bucksin Pat Connaughton ja Brook Lope. AFP / LEHTIKUVA

Raiko Häyrinen / STT

Lauri Markkanen jäi viime hetkellä pois Chicagon kokoonpanosta, kun Bulls taipui Milwaukee Bucksille 98–108 NBA-koripalloliigassa. Myös Cristiano Felicio jäi viime hetkellä sivuun, mutta häntä tai Markkasta ei asetettu loukkaantuneiden tai koronaprotokollaan joutuneiden pelaajien listalle.

– Molemmat kaverit olivat sairaina, päävalmentaja Billy Donovan sanoi ottelun jälkeisessä etämediatilaisuudessa .

Bullsin pelaajat saivat torstaina toiset koronavirusrokotteensa, mutta Donovan ei halunnut vastata kysymykseen siitä, olivatko Markkanen ja Felicio saaneet oireita rokotuksesta.

– On yksityisasioita, joita haluan kunnioittaa. Molemmat saavat mieluummin vastata tuohon itse kuin että minä puhuisin heidän puolestaan, Donovan selvitti.

Bullsilta olivat lisäksi sivussa Zach LaVine, joka on ollut nyt poissa yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta koronaprotokollan takia. LaVine oli kuitenkin ensimmäistä kertaa Bullsin vaihtopenkin päässä ja seurasi ottelua kasvomaskin takaa. Bulls on hävinnyt viisi ottelua yhdeksästä ilman LaVinea.

Bucksin aloitusviisikosta puuttuivat nilkkavammainen supertähti Giannis Antetokounmpo ja varpaansa loukannut Donte DiVincenzo. Antetokounmpon tilalle aloitusviisikkoon noussut Bobby Portis takoi entistä joukkuettaan vastaan 16 pistettä ja 14 levypalloa.

"Kiipeämistä ylämäkeen"

Tappio oli jälleen uusi kolaus Bullsin toiveille päästä itälohkon pudotuspelikarsintaan, mikä edellyttäisi kymmenen parhaan joukkoon pääsyä idän sarjataulukossa. Bulls on sijalla 11 samalla voittosuhteella Toronto Raptorsin kanssa ja pelaa seuraavan kerran lauantaina Atlanta Hawksin vieraana. Bullsilla on pelaamatta yhdeksän runkosarjaottelua.

– Toivon, että jatkamme taistelua. Tämä on kiipeämistä ylämäkeen, mutta meidän tätyy jatkaa taistelemista. Tästä tulee vääntö. Meidän täytyy olla fyysisesti ja henkisesti valmiita, Donovan puhui pudotuspelipaikan tavoittelusta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut