Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Squashin EM-kisat Helsingissä peruttiin – Squashliitto pettyi: "Aika tyhjä olo"

Vuonna 2012 Olli Tuominen (edessä) voitti squashin Euroopan mestaruuden Helsingissä pelatuissa EM-kilpailuissa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Helsinkiin elokuulle kaavaillut squashin EM-kisat on peruttu, kertoo Suomen Squashliitto. Euroopan lajiliitto ESF perui kisat vedoten muun muassa kilpailijoiden turvallisuuteen ja matkustusrajoituksiin Euroopassa.

– No suoraan sanottuna on aika tyhjä olo. Kisoja oli valmisteltu yli kaksi vuotta, ne oli siirretty jo kerran pandemian tieltä, ja nyt, kun näyttäisi siltä, että ollaan pääsemässä koronan niskan päälle, niin kisat perutaan meistä riippumattomista syistä, Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto kertoi tiedotteessa.

– Olimme panostaneet kisoihin järkyttävän määrän työtunteja jo tähän mennessä, konsultoineet paikallisia terveysviranomaisia ja valmistelleet tarkan suunnitelman kisojen turvalliseen läpiviemiseen, mutta se ei näköjään vaikuttanut asiaan.

Seuraava mahdollisuus kilpailun järjestämiseen Suomessa on kahden vuoden päästä, sillä ensi vuoden EM-kilpailut on myönnetty Hollannin Eindhovenille. Monto kertoo, että Suomi ottaa näillä näkymin kisat järjestettäväkseen 2023, mutta varmaa se ei ole.

– Kisa oli meille tärkeä sekä kilpailullisista että lajipromootioon liittyvistä syistä. Squashin harrastajamäärät ovat olleet muutaman viime vuoden kasvussa, ja tapahtuman tarkoitus oli boostata kasvua entisestään. Täytyy ottaa hetki lukua ja palata suunnittelupöydän ääreen. Näillä näkymin otamme kisat järjestettäväksemme parin vuoden päästä, mutta lopullista päätöstä siitä ei vielä ole.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut