Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle menetti suositun hiihtokaksikkonsa – Sami Jauhojärvi ja Jussi Eskola siirtyivät sinne, missä hiihtoa ensi talvena näytetään

Kaupallinen kanava on jälleen kerran käynyt Yleisradion kupilla. Tällä kertaa kaappaajana on Nordic Entertainment Group, jonka tuotteista urheiluväki tuntee parhaiten maksukanava Viaplayn. Viaplayn hiihtotiimiin siirtyvät asiantuntijana Ylelläkin toiminut olympiavoittaja Sami Jauhojärvi sekä selostaja Jussi Eskola.

Talviurheilun kansainvälisten huipputapahtumien mediaoikeudet siirtyvät NENT Groupille syksyllä kattaen seuraavat viisi vuotta. Sopimus pitää sisällään muun muassa hiihdon maailmancupin, maailmanmestaruuskisat 2023 ja 2025 sekä Suomen Cupin.

– On hienoa saada jatkaa maastohiihdon kommentointia, etenkin kun sitä saa tehdä tutkaparina Jussin kanssa. Odotan mielenkiinnolla uuden työtiimin tapaamista ja tutustumista tiimin tapaan työskennellä.

– Suomalaiset ovat tottuneet maastohiihdon osalta menestykseen. Hiihto on kestävyyslajeista ainoa, josta säännöllisesti tulee arvokisamitaleita Suomeen, joten se selittänee kansan rakkautta lajia kohtaan. Hiihdon harrastaminen on myös yleistä, jolloin katsojien on helppo samaistua lajin vaativuuteen. Meidän menestyvät urheilijamme ovat tällä hetkellä parhaassa iässään tuloksenteon suhteen, joten mitaleita heiltä on lupa odottaa myös tulevissa arvokisoissa, Sami Jauhojärvi kertoo kanavan tiedotteessa.

– On todella mahtavaa jatkaa hiihtourheilun merkeissä. Hiihtolähetyksissä eväsreppu on varmasti täynnä ja tarjoiltavaa riittää jokaiselle hiihdon seuraajalle. Iivo Niskanen jatkaa Suomen hiihdon suurimpana tähtenä. Niskasen lisäksi nostan esiin naisten viestin ja miesten pariviestin mitalihiihtäjät, sekä nuorten MM-kisoissa menestyneet suomalaiset. Jää nähtäväksi, pystyykö yksi tai useampi hiihtäjä lyömään läpi kovassa kansainvälisessä kilpailussa, Jussi Eskola kertoo.

Nordic Entertainment Group AB on pohjoismainen viihdeyhtiö. Suomessa yrityksen tarjontaan kuuluvat Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelu, V sport, Series & film -maksu-tv-kanavat sekä maksuton Viafree-suoratoistopalvelu. Maksukanavilta näkee muun muassa Englannin Valioliigaa, Bundesliigaa, NHL:ää ja KHL:ää.

ENT Group Finlandin urheilupäällikkö on muun muassa Haluatko miljonääriksi -tv-ohjelmasta ja Ylen Urheiluruudusta tuttu Ville Klinga.