Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Makkonen–Matikainen uusi kaksikko poolbiljardin 9-pallon MM-turnauksessa

Makkonen (vas.) ja Matikainen pelaavat sunnuntaista alkaen poolbiljardin 9-pallon World cup of pool -kilpailussa. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Seppo Hautala / STT

Hyvinkääläinen Petri Makkonen ja espoolainen Casper Matikainen pelaavat sunnuntaista alkaen poolbiljardin 9-pallon World cup of pool -kilpailussa Britanniassa. Koska kyseessä on maailman parhaiden mittelö, kilpailua pidetään yleisesti lajin maailmanmestaruuskisana. Se pelataan parikilpailuna, joten joukkueen pelaajat lyövät palloa vuorotellen.

Milton Keynesiin kokoontuu 9.–14. toukokuuta 32 kahden pelaajan joukkuetta 15 maasta, ja Englanti osallistuu kahdella joukkueella. Kutsukilpailuun hyväksytään 64 maailman parasta poolpelaajaa.

– Peliformaatti on raaka, sillä ensimmäisestä tappiosta joutuu ulos, kertoo Makkonen, vuoden 2012 maailmanmestari.

Vuonna 2012 Mika Immonen ja Makkonen voittivat finaalissa Puolan. Toisen kerran suomalaiset olivat finaalissa vuonna 2007, jolloin Immonen ja Markus Juva hävisivät niukasti Kiinalle. Vuonna 2012 pari Immonen–Makkonen voitti matkalla finaaliin muun muassa Filippiinit ja Yhdysvallat, joita pidetään poolbiljardin mahtimaina.

– Maailmanmestaruuden voittaminen on paljon kiinni pelaajien kemiasta. Vaikka olisi kaksi maailman parasta pelaajaa, voittoja ei välttämättä tule, elleivät kemiat toimi. Lisäksi pienten asioiden on käännyttävä omaksi eduksi, Makkonen valottaa.

– Vuonna 2012 pelasimme Immosen kanssa hyvän turnauksen, sillä saimme harjoitella yhdessä joka päivä. Asuinpaikassamme oli poolpöytä, Makkonen kertaa.

Matikainen debytoi MM-kisassa

Suomen tunnetuin ja menestynein poolpelaaja, Yhdysvalloissa asuva Immonen on edustanut Suomea MM-kisoissa 13 kertaa, mutta nyt hän on poissa ensimmäisen kerran kisojen historiassa. Makkoselle kisat ovat jo yhdeksännet, mutta Matikainen osallistuu MM-kisaan ensimmäistä kertaa.

Viime vuonna kilpailua ei järjestetty, joten vuoden 2019 voittaja Itävalta puolustaa maailmanmestaruutta. Kisaajina ovat tänäkin vuonna vuosien 2017 ja 2019 itävaltalaiset mestarit Mario He ja Albin Ouschan. Eniten mestaruuksia on Filippiineillä ja Kiinalla, molemmilla kolme.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut