Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Laura Mononen lopettaa hiihtouransa – "Olen kiitollinen kaikista näistä vuosista"

Laura Mononen edusti Suomea olympiakisoissa kerran ja aikuisten MM-kisoissa neljästi. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Useissa arvokisoissa hiihtänyt Laura Mononen, 36, lopettaa uransa. Mononen kertoi asiasta sosiaalisen median tileillään. Suomen hiihtomaajoukkue vahvisti asian Twitterissä .

Mononen hiihti Suomen naisten pronssijoukkueessa vuoden 2017 MM-kisoissa. Seuratasolla Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustaneella Monosella on tilillään useita SM-mitaleita. Mononen edusti Suomea olympiakisoissa kerran ja aikuisten MM-kisoissa neljästi.

– Itselle merkityksellisistä asioista luopuminen ei koskaan ole helppoa. Nyt on kuitenkin tullut aika sanoa hyvästit. Olen kiitollinen kaikista näistä vuosista, jotka olen huippu-urheilun parissa saanut kokea, Mononen kirjoitti Facebookissa .

Monosen viimeisiksi arvokisoiksi jäivät Oberstdorfin MM-hiihdot helmi-maaliskuussa.

– Olen onnellinen, että olen saanut olla osa maajoukkuetta, edustaa Suomea maailmalla, tuoda seuran värejä esiin kotimaan kilpaladuilla, tavata lukemattomia hienoja ihmisiä ja ennen kaikkea saanut kehittää itseäni rakastamassani lajissa, Mononen kirjoitti.

Mononen debytoi maailmancupissa 2009. Yhteensä hänelle kertyi maailmancupin lähtöjä 187.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut