Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaista golfhistoriaa kirjoitetaan PGA-mestaruuskisassa – Samooja Välimäen seuraksi major-turnaukseen

Golfin miesten kauden toisessa arvoturnauksessa, 20.–23. toukokuuta Etelä-Carolinassa pelattavassa PGA-mestaruuskisassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa. Sami Välimäen ohella myös Kalle Samooja saa paikan suurturnauksessa, uutisoi tiistaina Golfpiste-sivusto .

Samoojalle paikka aukesi viikonlopun Euroopan-kiertueen Teneriffan kisan myötä. Se sinetöi myös suomalaista golfhistoriaa, sillä koskaan aiemmin ei samassa miesten major-kisassa ole pelannut kahta suomalaispelaajaa.

– Onhan tää huikee homma! Kyllä mä salaa toivoin kutsua, mut hienoa saada varmistus. Vähän viilaillaan peliä tämä viikko, ja lähdetään mittauttamaan tasoa, Samooja iloitsi Golfpisteen sivuilla.

Samoojasta tulee neljäs suomalainen major-pelaaja miehissä. Välimäelle arvokisa on uran toinen, hän oli mukana Yhdysvaltain avoimissa viime vuonna. Aiemmin miesten major-kilpailuissa ovat pelanneet Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Golfpiste kertoi tiistaina myös, että Matilda Castren on saanut karsintojen kautta paikan naisten Yhdysvaltain avoimiin. Castrenille kyseessä on uran toinen major-turnaus, viime syksynä hän oli naisten PGA-mestaruuskisassa 23:s.

Naisten Yhdysvaltain avoimet pelataan 3.–6. kesäkuuta San Franciscossa.