Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomalaista golfhistoriaa kirjoitetaan PGA-mestaruuskisassa – Samooja Välimäen seuraksi major-turnaukseen

Samoojasta tulee neljäs suomalainen major-pelaaja miehissä. AKU HÄYRYNEN / LEHTIKUVA

STT

Golfin miesten kauden toisessa arvoturnauksessa, 20.–23. toukokuuta Etelä-Carolinassa pelattavassa PGA-mestaruuskisassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa. Sami Välimäen ohella myös Kalle Samooja saa paikan suurturnauksessa, uutisoi tiistaina Golfpiste-sivusto .

Samoojalle paikka aukesi viikonlopun Euroopan-kiertueen Teneriffan kisan myötä. Se sinetöi myös suomalaista golfhistoriaa, sillä koskaan aiemmin ei samassa miesten major-kisassa ole pelannut kahta suomalaispelaajaa.

– Onhan tää huikee homma! Kyllä mä salaa toivoin kutsua, mut hienoa saada varmistus. Vähän viilaillaan peliä tämä viikko, ja lähdetään mittauttamaan tasoa, Samooja iloitsi Golfpisteen sivuilla.

Samoojasta tulee neljäs suomalainen major-pelaaja miehissä. Välimäelle arvokisa on uran toinen, hän oli mukana Yhdysvaltain avoimissa viime vuonna. Aiemmin miesten major-kilpailuissa ovat pelanneet Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Golfpiste kertoi tiistaina myös, että Matilda Castren on saanut karsintojen kautta paikan naisten Yhdysvaltain avoimiin. Castrenille kyseessä on uran toinen major-turnaus, viime syksynä hän oli naisten PGA-mestaruuskisassa 23:s.

Naisten Yhdysvaltain avoimet pelataan 3.–6. kesäkuuta San Franciscossa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut