Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aleksi Ojala rikkoi Tokion tulosrajan 50 kilometrin kävelyssä

Aleksi Ojala käveli ajan 3.48.25, kun Tokion olympiakisojen tulosraja on 3 tuntia ja 50 minuuttia. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Aleksi Ojala rikkoi 50 kilometrin kävelyn olympiarajan, kun hän sijoittui toiseksi Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa Tshekin Podebradyssa. Ojala käveli ajan 3.48.25, kun Tokion olympiakisojen tulosraja on 3 tuntia ja 50 minuuttia.

Voiton vei Espanjan Marc Tur ajalla 3.47.40.

– Tuossa parilla viimeisellä kilometrillä huuhdottiin pois koko kahden vuoden taistelun tuska, Ojala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Ojala viittasi selkä- ja lonkkavaivoihin, jotka ovat kiusanneet olympiapaikan tavoittelua. Viimeksi maaliskuussa Dudincen kilpailussa alaselkään iskenyt kova kramppi pakotti Ojalan siirtymään radalta sivuun 34 kilometrin jälkeen.

– Isot kiitokset fysioterapeutti Antti Hemmingille ja valmentaja Veli-Matti Rannalle. He ovat huolehtineet selkä- ja lonkkaongelmat kuntoon, Ojala kiitti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut