Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jallow jäi seitsemänneksi pitkän radan uinnin EM-finaalissa

Jyväskylän ja Kampuksen Plaanin uimari hakee kisoista vielä 100 metrin selkäuinnin olympiarajaa.

Mimosa Jallow ui seitsemänneksi pitkän radan EM-finaalissa Budapestissa. Kuva maaliskuulta Oskarin Uinneilta. Agata Anttonen

STT

Jyväskylän ja Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow ui pitkän radan EM-uintien finaalissa Unkarin Budapestissä keskiviikkona itsensä seitsemänneksi ajalla 28.16. Hän tuli maaliin viimeisenä, mutta Itävallan Caroline Pilhatsch hylättiin. 50 metrin selkäuinnissa Jallow puolusti edellisten EM-kisojen pronssia vuodelta 2018.

Jallow eteni 50 metrin selkäuinnin EM-finaaliin asteittain. Tiistain alkuerissä hän oli viides ajalla 27.97. Välieriessä hän oli kuudes ajalla 27.93. Nopein oli tuolloin britti Kathleen Dawson ennen Hollannin Kira Toussaintia ja Maaike De Waardia. Tämä kolmikko myös jakoi mitalit, voittajana Toussaint, kakkosena Dawson ja kolmantena De Waard. Jallow jäi finaaliajallaan Toussaintista 0,8 sekuntia. Pronssista hän jäi 0,42 sekuntia.

Jallow ui kolme vuotta sitten samalla matkalla Glasgow’ssa EM-pronssia nykyisinkin voimassa olevalla Suomen ennätysajalla 27,42.

Vielä tiistaina kaikki vaikutti hyvältä.

– Ei tuntunut ihan niin hyvältä kuin aamulla. Pikkusen olisi voinut ehkä rauhoittaa, mutta aika parani aamusta, joten oli siinä varmasti jotain hyvääkin. Se on pienestä kiinni, että napsahtaa kunnolla. Tavoite on tietysti mitali, Jallow kertoi tiistaina.

Keskiviikko ei toivetta toteuttanut. Finaaliuintiin sattui Jallown heikoin kisa Unkarissa heikoimmalla ajalla.

– No huonostihan se meni. Ei se uintikaan tuntunut hyvältä. Harmittaa, kun verrassa (verryttelyssä) tuntui hyvältä, ja siksi sitä odotti niin paljon parempaa, Jallow kertoi Uimaliiton Twitter-tilillä kisan jälkeen.

Jallow tavoittelee EM-kisoissa vielä 100 metrin selkäuinnissa olympiarajaa.

Matti Mattsson ui miesten 200 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen keskiviikkona aamupäivän kisoissa. Mattsson kauhoi päämatkallaan ajan 2.08,43. Tuo aika parani vielä illan välierässä, kun tauluun lyötiin aika 2.08,26. Aika riitti erässä toiseksi, kun Venäjän Anton Chupkov oli lopussa vahvempi.

Mattssonin aika riitti kuitenkin finaaliin, joka uidaan tänään torstaina noin kello 20 Suomen aikaa. Finaaliin hän lähtee kolmanneksi parhaalla ajalla, sillä Ruotsin Erik Persson oli välierien nopein.

Mattsson on nyt uinut kisoissa neljä kertaa ja tehnyt joka kerta Suomen ennätyksen.

Barcelonan MM-kilpailuissa 2013 Mattsson saavutti 200 metrin rintauinnissa yllätyspronssin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut