Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Rovanperällä tuskainen päivä Portugalin MM-rallissa

Toyotan Kalle Rovanperä oli vaikeuksissa Portugalin MM-rallin perjantain ajopäivän aikana. Ennakkotesteissä auton säätöjä ei ollut saatu kisaan sopiviksi, mikä haittasi menoa varsinkin aamun erikoiskokeilla.

Ennen perjantain viimeistä lyhyttä kaupunkierikoiskoetta Rovanperä löytyi tuloksista kuudennelta sijalta. Eroa kärkeen oli kertynyt 25 sekuntia.

– Oli tosi hankala päivä ja vähän huonoa tuuriakin. Iltapäiväksi muutimme autoa, ja se toimi paljon paremmin. Huomiseksi on vain löydettävä oikeat säädöt myös aamun pätkille, Rovanperä summasi.

– Aamu oli kyllä tosi huono. En vain saanut hyvää fiilistä autoon. Ehkä olimme tehneet väärät säädöt, sillä testeissä tie oli vähän erilainen.

Hyundain tallilla oli vielä iltapäivällä kolmoisjohto kisassa, mutta se mureni, kun belgialaiskuski Thierry Neuville ajoi ulos. Neuville pääsi vielä linkuttamaan päivän toiseksi viimeisen erikoiskokeen maaliin, mutta aikaeroa tuli yli kolme ja puoli minuuttia kärkeen.

– Nuotti oli siihen kohtaan ihan liian nopea. Kun näin mutkan, tajusin, ettei tämä pääty hyvin. Yritin vielä korjata tilannetta, mutta siellä oli kanto tai jokin vastaava, mikä heitti meidät ulos tieltä, Neuville selitti tilannetta WRC All Liven lähetyksessä.

Tänakin komennossa

Kisan kärjessä ajoi Hyundain Ott Tänak niukalla 2,7 sekunnin erolla ennen Toyotan Elfyn Evansia. Hyundaita komentava Dani Sordo oli kolmantena ennen Toyotan Takamoto Katsutaa ja Sebastien Ogieria.

– Oli kyllä ihan kamala päivä. En tiedä vielä, millä sijalle lähdemme huomisille pätkille, mutta kyllä sen ainakin vähän helpompaa pitäisi olla kuin tänään, ensimmäisenä autona tien auraamisesta kärsinyt Ogier valitteli.

WRC2-luokassa Volkswagenilla ajava Esapekka Lappi piti ennen perjantain päätöspätkää kärkitilaa hallussaan 1,1 sekunnin erolla ennen tallikaveri Nikolai Grjazinia. Fordin Teemu Suninen oli luokassa kolmantena. Eroa Lappiin oli tullut 9,5 sekuntia.

Sami Pajari ajaa johtopaikalla juniorikuskien JWRC-luokassa.