Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Fifa tutkii mahdollisuuksia MM-kisojen järjestämiseen joka toinen vuosi

Miesten MM-kisat on pelattu sen alusta asti eli 1930 lähtien neljän vuoden välein, lukuun ottamatta toisen maailmansodan aikaa. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tutkii mahdollisuuksia järjestää kansainvälisen maajoukkuejalkapallon kruununjalokivi eli MM-lopputurnaus kahden vuoden välein, niin miehissä kuin naisissakin.

Asiaa halusi selvitettäväksi Saudi-Arabian jalkapalloliitto, ja liiton jäsenten äänestyksessä perjantaina 166 oli Saudi-Arabian kannalla ja 22 vastaan.

Miesten MM-kisat on pelattu sen alusta asti eli 1930 lähtien neljän vuoden välein, lukuun ottamatta toisen maailmansodan aikaa. Kisatauon kutistaminen kahteen vuoteen tietenkin tuplaisi Fifan muhkeat tienestit MM-koitoksista.

MM-tahdin tiivistämisestä on puhuttu jo vuosituhannen vaihteesta lähtien. Viimeksi asiaa toi esille Fifan jalkapallokehityksestä vastaavan osaston johtaja, ex-huippuvalmentaja Arsene Wenger maaliskuussa, mutta Euroopan suurseurojen yhdistys kommentoi ideaa epärealistiseksi. Nyt asia kuitenkin on Fifan selvityksen alla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut