Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä päätti pettymysviikonloppunsa: "Ajoin kuin isoäitini, tai no, isoäitini olisi ollut nopeampi!"

Toyotan Kalle Rovanperän toiveet menestyksestä Portugalin MM-rallissa murenivat teknisiin ongelmiin lauantaina, mutta helppoa suomalaisnuorukaisella ei ollut sitäkään ennen. Sunnuntaina Rovanperä tuli jälleen lauantaisen keskeytyksensä jälkeen mukaan, mutta vauhtia ei löytynyt. Ei myöskään rallin päättävällä Power Stage -pätkällä, jossa Rovanperä jäi kärkiaikaa pitävästä Hyundain Ott Tänakista 6,9 sekuntia.

– Tästä viikonlopusta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Vaikeaa oli. Eilen menetimme kaiken toivon MM-pisteistä teknisen ongelman takia, Rovanperä manaili WRC-sarjan liveseurannassa .

– Jo ensimmäisellä kiekalla ajoin kuin isoäitini, tai no, isoäitini olisi ollut nopeampi! Tästä on noustava ja ryhdyttävä jälleen olemaan nopeita.

Rovanperän brittitallitoveri Elfyn Evans ajoi kilpailun voittoon 28,3 sekunnin erolla ennen Hyundain espanjalaiskuljettaja Dani Sordoa. Toyotan ranskalainen Sebastien Ogier oli kolmas ja japanilainen Takamoto Katsuta neljäs.

Esapekka Lappi ajoi Volkswagenillaan nopeimmin WRC2-luokassa ja oli yleiskilpailun seitsemäs. Fordin Teemu Suninen oli WRC2-luokan toinen ja yleiskilpailun kahdeksas.

– Tämä oli meiltä todella vahva ralli, ja tiimimme teki mahtavaa työtä. Meillä ei ollut mitään ongelmia auton kanssa ja tällaisessa karussa kilpailussa se on erittäin siistiä. Olen erittäin tyytyväinen, WRC-tallipaikkaa tavoitteleva Lappi summasi Portugalin soraränneistä selvittyään.