Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen olympiajoukkuetta aletaan rokottaa kesäkuun alussa

Olympialaiset on tarkoitus järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta. Paralympialaisten on määrä alkaa 24. elokuuta ja päättyä 5. syyskuuta. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Suomen kisajoukkueille annetaan koronarokotukset ennen Tokion kesäolympialaisia ja paralympialaisia.

Olympialaiset on tarkoitus järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta. Paralympialaisten on määrä alkaa 24. elokuuta ja päättyä 5. syyskuuta.

Kisajoukkueet voidaan rokottaa Kansainvälisen olympiakomitean sekä Pfizerin ja Biontechin yhteistyösopimuksen ansiosta. Joukkueiden rokottamisesta ei aiheudu Suomelle lisäkustannuksia, eivätkä rokotukset vaikuta muiden suomalaisten rokotusohjelmaan.

– Osa olympiajoukkueen henkilöstöstä ehtii saada rokotuksen osana kansallista rokotusohjelmaa. Ne, jotka eivät ehdi, saavat rokotteen KOK:n kautta yhteistyörokotteina. Tämä ei siis kuormita kuntia tai kansallista rokotusohjelmaa, Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoi tiedotteessa maanantaina.

Olympiakomitea on sopinut kisajoukkueen urheilijoiden ja taustahenkilöiden rokottamisesta Suomen viranomaisten kanssa.

– KOK:n, Pfizerin ja Biontechin sopimukseen perustuva rokottaminen parantaa merkittävästi kisojen ja myös Suomen joukkueen terveysturvallisuutta, olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen totesi.

Olympiajoukkueen rokotteiden pitäisi saapua Suomeen loppukuusta, ja joukkueen jäsenten rokottaminen käynnistyy näillä näkymin kesäkuun alussa.

Rokottamisesta vastaa Lääkärikeskus Aava .

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut