Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Painija Kuosmanen sai olympiapalkintonsa – "Olihan se loistava fiilis, kun kisapaikka varmistui"

Suomen Tokion-joukkueessa on nyt 18 valittua urheilijaa. Painija Elias Kuosmanen on yksi heistä. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Suomen olympiajoukkuetta Tokion kesäkisoihin on täydennetty neljällä urheilijalla. Olympiakomitean hallitus päätti eilisessä kokouksessaan valita Tokioon painijat Arvi Savolaisen ja Elias Kuosmasen sekä uimari Ari-Pekka Liukkosen ja yleisurheiluun kävelijä Aleksi Ojalan.

Savolainen kilpailee kreikkalais-roomalaisen painin 97 kilon ja Kuosmanen 130 kilon sarjassa. Liukkonen lunasti kisapaikkansa viime viikonloppuna Unkarissa 50 metrin vapaauinnin Euroopan mestaruudella ja Ojala aiemmin toukokuun puolivälissä Tshekissä 50 kilometrin kävelyssä.

Suomen olympiajoukkueeseen on nyt valittu 18 urheilijaa.

– Alkuvuoden suomalaismenestys on ollut hyvää useissa kesäolympialajeissa, muun muassa. yleisurheilussa, painissa, uinnissa ja sulkapallossa. Tällä hetkellä meillä on valintakelpoisia urheilijoita 23, ja tavoittelemme edelleen noin 50 urheilijan joukkuetta Tokioon. Olympiakarsinnat ja näyttökilpailut ovat nyt kiivaimmillaan. Joukkue saa lopullisen muotonsa heinäkuun alkuun mennessä, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoi.

Kuosmanen selätti olympiaesteensä

Tuoreiden olympiavalintojen yllätyksellisin nimi on painija Elias Kuosmanen, joka nappasi olympiapaikan toukokuun alun karsintaturnauksessa Sofiassa vaihdettuaan 130 kg:n painoluokkaan vasta kuluneen kevään aikana.

Niin sanotusti alipainoisena raskaimpien miesten sarjaan siirtynyt Kuosmanen selätti hankkimallaan olympiamatkalla monta estettä.

– Isojen miesten sarjassa haaste oli Eliakselle kova, Lehtimäki kehui.

– Olihan se loistava fiilis, kun kisapaikka varmistui. Nyt fiilistely on kuitenkin jo jätetty taakse ja keskittyminen on vakaana kohti tulevaa. Tavoite mulla on aina ollut selkeä: pärjätä olympialaisissa, Kuosmanen kuvaili.

Painilla on suomalaisessa huippu-urheilussa menestyksekäs historia. Se hivelee Kuosmastakin.

– Toki jo pelkkä olympiaedustus merkitsee paljon, ja oman kotimaan edustaminen olympialaisissa on itsessään varmasti monelle urheilijalle unelmien täyttymys. Tunnen aina erityistä ylpeyttä saadessani edustaa Suomea. On myös hienoa saada oma nimi historiankirjoihin suomalaisen painin kivikovaan olympiaedustajien joukkoon, Kuosmanen sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut