Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ovipumpulla on töitä Edmontonissa – Gretzkyllä ei enää

Kaikkien aikojen parhaana jääkiekkoilijana pidetty Wayne Gretzky ei jatka peliuransa pitkäaikaisimman seuran Edmonton Oilersin johtotehtävissä. Hän irtisanoutui tiistaina Oilersin varapuheenjohtajan tehtävistä, joissa hän toimi viitisen vuotta.

– Oilers, seuran fanit ja Edmontonin kaupunki ovat olleet tärkeitä minulle ja perheelleni yli neljän vuosikymmenen ajan – eikä se muutu koskaan. Pandemia ja muut elämässäni tapahtuneet muutokset ovat kuitenkin saaneet minut tajuamaan, ettei minulla ole tarpeeksi aikaa omistautua tälle maailmanluokan organisaatiolle, Gretzky kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan Twitterissä.

Gretzky johdatti pelaajana Oilersin Stanley Cupin voittoihin 1984, 1985, 1987 ja 1988. Hän siirtyi neljännen mestaruuden jälkeen Los Angeles Kingsiin, mutta Oilers voitti mestaruuden vielä 1990. Sen jälkeen menestyssuoni tyrehtyi eikä hyvin mennyt tälläkään kaudella.

Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin tähdittämä joukkue taipui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Winnipeg Jetsille suoraan voitoin 0–4, joten johtoportaan lisäksi remonttia saattaa olla edessä myös pelaajapuolella. Suomalaisista Jesse Puljujärvellä ja Mikko Koskisella on sopimukset ensi kaudeksi.