Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Credit To Love kilpailee Solvallassa Elitloppet-viikonloppuna

Ravikevään huipennus Elitloppet ravataan tulevana viikonloppuna Solvallassa. Elitloppetissa ei suomalaishevosia kilpaile, mutta H.V. Tuuri ja Nyland matkaavat kylmäveristen Elitkampeniin.

Viime syksystä lähtien Anne Kankaan valmennuksessa ollut Credit To Love hankki finaalipaikan lauantain Klass I -finaaliin nappaamalla Vermon karsinnassa kakkossijan.

Riihimäkeläisen Kirsi Maria Ristolaisen ja Raino Riikosen omistama 7-vuotias ruuna on ravannut tällä kaudella erinomaisesti: yhdeksästä startista neljä voittoa ja kaksi kakkossijaa ovat tuoneet jo 20 000 euron täydennyksen voittopottiin.

Kaikkiaan amerikkalaisruuna on viidessa vuodessa juossut 48 520 euroa. Solvallassa hevosta ohjastaa Jukka Torvinen.

Mika Haapakankaan Gogobet Sisu tavoittelee lauantaina Klass II -sarjan finaalissa 220 000 kruunun ykköspalkintoa.

Varsinaisessa Elitloppetissa ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä, joista neljä parasta jatkaa finaaliin. Loppukilpailun voittaja palkitaan kolmen miljoonan kruunun ykkösellä. Elitloppet on tänä vuonna erittäin tasainen kilpailu, voittajaehdokkaita on useita: Vivid Wise As, Aetos Kronos ja Don Fanucci Zet ovat suurimmat suosikit ensimmäisessä karsinnassa, Timo Nurmoksen valmentama Seismic Wave kuuluu toisen karsinnan kuumiin nimiin ja viime vuoden voittaja Cokstile, Marko Kreivin osaomistama Ecuric D sekä Very Kronos ovat kovia haastajia.

Ossi Nurmosen valmentama H.V. Tuuri ja Antti Ala-Rantalan Nyland taistelevat 500 000 kruunun ykkösestä Elitkampenissa.

Katja Melkon ja Janne Sorosen valmentamia hevosia kilpailee kolmen päivän aikana yhteensä kahdeksan. Markku Niemisen tallin hevosista Willow Pride kilpailee Stoelitenissä.

Perjantaina Solvallassa ravataan yhdeksän lähtöä, lauantaina ja sunnuntaina 12 lähtöä.