Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Forss ohjasti voiton Elitloppet-ravien avauspäivänä

Mika Forssin hyvä menestys italialaisen Alessandro Gocciadoron valmentamilla hevosilla jatkui Elitloppet-perjantaina. Balla You S.M. oli lähtönsä suuri suosikki, ja Forss ajoi tamman voittoon.

Balla You S.M. ei pysynyt nopeimpien mukana lähtökiihdytyksessä ja jäi kakkosradalta porukan perälle. Forss ajoi eteenpäin ja johtavan rinnalle kierros ennen maalia. Balla You S.M. paineli vahvasti maaliin saakka ja voitti ajalla 1 14,1a/2 140 m.

Lars Ingman Oy Ab:n kasvattama ja Timo Nurmoksen valmentama Keira de Veluwe kiri tuulispäänä kakkoseksi. Katja Melkon tallin Love Eagle veti kolmannen radan kirijonoa ja oli hyvä neljäs.

Lilla Harpers -lähdössä voittaja sai 100 000 kruunua. Björn Goop käänsi Pewdiepien johtaneen Shejkin takaa kiriin. Pewdiepie karkasi varmaan voittoon ajalla 15,1/3 120 m. Melkon valmentama Love No Pain laukkasi mahdollisuutensa heti kiihdytyssuoralla.

Kolmivuotiaiden tammojen lähtöjä ajettiin kaksi. Erik Adielsson ohjasti Good Vibesin ensimmäisessä johtopaikalle. Per Nordströmin valmentama tamma hallitsi ja voitti ajalla 15,5a/2 140 m. Joakim Lövgren kannusti M.T. Ravishingin keulaan toisessa lähdössä, ja voitto tuli ylivoimaisesti ajalla 14,6a/2 140 m.

Oriiden/ruunien 3-vuotislähdössä voittaja palkittiin 250 000 kruunulla. Örjan Kihlström karautti Robert Berghin Borups Victoryllä keulaan ja siitä voittoon.

Kylmäveristen Speedracesta tuli norjalaisten juhla, kun Ole Johan Östre kaasutti finaalissa Åbne Odinin kärkeen ja voittoon ajalla 14,6a/640 m.

Elitloppet-ravit jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina. Lauantain pääkilpailu on Harper Hanovers -lopp, joka ajetaan 3 140 metrin matkalla ja voittaja saa miljoona kruunua. Sunnuntaina on vuorossa Elitloppet ja kylmäveristen Elitkampen. Elitloppetissa ajetaan kaksi karsintalähtöä, joista neljä parasta jatkaa finaaliin. Elitkampenissa nähdään kaksi hevosta Suomesta, H.V. Tuuri ja Nyland.