Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Brentfordin päävalmentaja haluaa juopua eikä ajattele hetkeen Valioliigaa – suomalaishyökkääjä Marcus Forss nautiskeli noususta viheriöllä toisen jakson loppupuolella

Marcus Forss pääsi lauantaina kentälle toisen jakson puolivälin jälkeen ja pelasi reilut 20 minuuttia. Kuva on viime lokakuulta. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Suomalaishyökkääjä Marcus Forssin edustama Brentford varmisti nousun jalkapallon Englannin Valioliigaan, kun joukkue kukisti Wembleyllä pelatussa Mestaruussarjan nousukarsintafinaalissa Swansean maalein 2–0. Forss pääsi kentälle toisen jakson puolivälin jälkeen ja pelasi reilut 20 minuuttia.

Viime viikonloppuna Forss, 21, viimeisteli tärkeän maalin, kun Brentford varmisti pääsynsä nousukarsintafinaaliin. Lauantaina Ivan Toney ja Emiliano Marcondes vastasivat jo avausjaksolla joukkueen täysosumista. Toney onnistui rangaistuspilkulta 10. minuutilla. Marcondes tuplasi johdon kymmenen minuuttia myöhemmin.

– Olo on täysin tyhjä. En tiedä, kuinka voin kuvailla sitä. On ollut pitkä matka, johon on mahtunut ylä- ja alamäkiä, Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank kertoi Sky Sportsille .

Brentford ei ole aiemmin pelannut Valioliigassa, mutta esiintyi pääsarjatasolla ennen toista maailmansotaa. Viime vuonna Brentford hävisi nousukarsintafinaalissa Fulhamille ja on ollut useasti tyrkyllä korkeimmalle sarjatasolle.

– Tämä pelaajaryhmä on uskomaton. Jokainen on ollut suuressa roolissa. Joku sanoi minulle, että tarvitsemme kaksi kättä ja kymmenen sormea pokaalin nostamiseen, ja me teimme sen kymmenennellä yrityksellä. Tunnelma oli rauhallinen, ja olimme valmiita olemaan armottomia. Emme puhuneet viime vuodesta vaan keskityimme tähän, Frank tuumi.

– Juuri nyt haluan juoda itseni humalaan ja miettiä Valioliigaa sitten huomenna, tanskalaisvalmentaja iloitsi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut