Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen mestari Vilpas kokeilee siipiään Euroopan kentillä – "Kunnia-asia koko suomalaiselle koripalloilulle"

Koripalloilun hallitseva miesten Suomen mestari Salon Vilpas lähtee kokeilemaan kykyjään Euroopan kentille. Vilpas tiedotti keskiviikkona verkkosivuillaan, että seura on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Päätökseen vaikutti, että kyseessä on juuri kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n alainen Mestarien liiga.

– Osallistuminen liigan karsintoihin on kunnia-asia koko suomalaiselle koripalloilulle, eikä sitä voi jättää käyttämättä, seuran tiedotteessa painotettiin.

Tiedotteen mukaan karsinnat tai liiga eivät ole taloudellinen riski seuralle, vaikka pelit saattavat viedä kauas itään Venäjän Uralille. Vilpas saa rahallista tukea myös Koripalloliitolta.

– Lohkovaiheeseen pääsy puolestaan toisi mukavan palkintorahan FIBA:n puolelta, joten tämä on tarkoin harkittu ratkaisu ja loistava mahdollisuus lähteä mukaan, sanoi toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi tiedotteessa.