Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen mestari Vilpas kokeilee siipiään Euroopan kentillä – "Kunnia-asia koko suomalaiselle koripalloilulle"

Huhtikuun lopussa koripallon Suomen mestaruustta juhlinut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Koripalloilun hallitseva miesten Suomen mestari Salon Vilpas lähtee kokeilemaan kykyjään Euroopan kentille. Vilpas tiedotti keskiviikkona verkkosivuillaan, että seura on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Päätökseen vaikutti, että kyseessä on juuri kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n alainen Mestarien liiga.

– Osallistuminen liigan karsintoihin on kunnia-asia koko suomalaiselle koripalloilulle, eikä sitä voi jättää käyttämättä, seuran tiedotteessa painotettiin.

Tiedotteen mukaan karsinnat tai liiga eivät ole taloudellinen riski seuralle, vaikka pelit saattavat viedä kauas itään Venäjän Uralille. Vilpas saa rahallista tukea myös Koripalloliitolta.

– Lohkovaiheeseen pääsy puolestaan toisi mukavan palkintorahan FIBA:n puolelta, joten tämä on tarkoin harkittu ratkaisu ja loistava mahdollisuus lähteä mukaan, sanoi toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut