Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Le Gros Bill osoitti Vermossa olevansa taas valmis suurkilpailuihin

Ari Vianderin valmentama huippuravuri Le Gros Bill palasi voittokantaan keskiviikkona Vermossa vakuuttavalla tavalla.

Suomen lämminveriparhaimmistoon viime kaudella noussut Le Gros Bill aloitti tämän vuoden kahdella voitolla, mutta sitten se jäi Seinäjoki Racesta pois lihasongelmien takia. Finlandia-ajossa Vianderin valmennettava starttasi kotiyleisön suosikkina, mutta laukka vei saumat.

Vermon Isokenkä-lähdössä Le Gros Bill antoi muiden muassa suurkilpailuiden osallistujavalitsijoille väkevän näytön iskukyvystään, kun se lopetti keulasta hurjasti 1.08-vauhdilla ylivoimavoittoon.

– Hevonen oli ylipaineissaan siivekkeessä ja puski menemään. Lähtö otettiin varman päälle, muuten ei ollut ongelmia. Tuntui, että jonkin verran jäi voimia varastoonkin, ohjastaja Antti Teivainen näki.

Euroopan mestarin luokka puhui

Lämminveristen Tammatähti-lähtö käytiin tasoitusajona, ja voittaja tuli nopeista olosuhteista huolimatta takamatkalta.

Antti Teivaisen keulataktiikka Scarlet Hellon rattailla oli lähellä tuoda kirkkaimman palkinnon, sillä kaksikko johti vielä viimeiselle sadalle metrille lähdettäessä. Sitten toissa syksynä 5-vuotiaiden Euroopan mestaruuteen ravannut Stonecapes Queila laittoi ison vaihteen silmään ja kiri ulkoratoja pitkin parhaaksi.

Vahvasta kiristä huolimatta Christa Packalénin valmentama Stonecapes Queila ei ollut vielä ohjastajansa mukaan herkimmillään.

– Parempaan suuntaan tamma oli. Pieniä juttuja koitetaan saada paremmaksi, ja toivotaan sen kesän mittaan parantavan vielä, Hannu Torvinen kommentoi voittajahaastattelussa.

Vähemmän ansainneille lämminveritammoille oli oma lähtö. Bella Varjosen valmentama Meet Me In Shade jatkoi viime lähtöjensä tavoin huippuesityksien tehtailua, kun irtosi kärkipaikalta napakasti parhaaksi.

– Se löi oikein sutia, kun meni niin kovaa, ohjastaja Olli Koivunen hykerteli tyytyväisenä.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Häyrilän Hero, It's Raining Men ja Fandango Brick. Kuudella oikein voitti 25,59 euroa.