Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

"Vastustaja on samantyyppinen joukkue kuin me" – Leijonat kohtaa Saksan taistossa paikasta MM-loppuotteluun

Saksa on luonteeltaan hyvin samantyyppinen joukkue kuin Leijonat, arvioi puolustaja Miika Koivisto. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Antti Hokkanen / STT

Suomi tavoittelee lauantaina toista peräkkäistä MM-finaalipaikkaa, kun Latviassa käytävissä jääkiekon MM-kilpailuissa luistelee vastaan Saksa. Leijonat on hallitseva maailmanmestari, ja mahdollinen finaalipaikka olisi Suomelle seitsemäs 2000-luvulla. Samassa tilastossa edellä ovat Kanada (10) sekä Venäjä ja Ruotsi (7).

– Vastustaja on luonteeltaan hyvin samantyyppinen joukkue kuin me. Heiltä löytyy suomalaisvalmentajat (Toni Söderholm, Ville Peltonen, Ilpo Kauhanen) sekä hyvin samanlainen pelisysteemi, taustoittaa leijonapuolustaja Miika Koivisto.

Suomi ja Saksa kohtasivat toisensa jo MM-kisojen alkusarjassa, jolloin Leijonat venyi niukkaan 2–1-voittoon. Suomalaismaaleista vastasivat tuolloin Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen.

– Saksa puolustaa tiiviisti omaa aluettaan, ja he yrittävät sitä kautta päästä luomaan paikkoja hyökkäyspäähän. Uskon, että kun keskitytään omaan peliin, niin silloin meillä on hyvät saumat voittaa, linjaa vastaavasti suomalaispuolustuksessa urakoiva Tony Sund.

Leijonamiehistön onnistujiin kuuluva Jere Innala löytää selvän syyn sille, miksi Suomi on niittänyt menestystä latvialaiskaukalossa.

– Pelaamme lyhyttä vaihtoa neljällä hyökkäyskentällisellä ja neljällä pakkiparilla. Se auttaa meitä jaksamaan ottelusta toiseen.

Suomi raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon kukistamalla puolivälierissä Tshekin, joka kaatui Innalan osumalla 1–0-lukemin. Saksa puolestaan kampesi itsensä neljän parhaan joukkoon päihittämällä Sveitsin voittolaukauksilla maalein 3–2.

Suomen ja Saksan välinen välierätaisto käynnistyy kello 18.15. Sitä ennen Yhdysvallat ja Kanada ratkaisevat toisen finaalijoukkueen kello 14.15 alkavassa kamppailussa.

Välieräjoukkueet osoittavat, että MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon pääsi vain Suomen alkulohkosta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut