Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Önas Prince ja Handsome Brad ravasivat voitot

Per Nordströmin Önas Prince häikäisi 4-vuotiaiden Ina Scots Ära -kisassa Mantorpissa lauantaina. Ulf Stenströmerin Handsome Brad oli Kultadivisioonan paras.

Önas Princellä oli eturivin uloin lähtörata. Se karautti keulaan, vaikka sisäpuolella oli nopeita avaajia. Önas Prince tuli päätöspuolikkaan hurjasti 08,3-vauhtia ja voitti helposti rataennätyksellä 11,1a/2140m. Ykköspalkinto oli 250 000 kruunua.

– Voittotulos on hieno, kun muistetaan, että Ecurie D voitti vuosi sitten 12-tuloksella. Önas Prince on niin kyvykäs, että se on tulevaisuudessa Elitloppet-tason hevonen, Nordström sanoi.

Suomen kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn oli mainio kauden avausstartissa. Se seurasi hyvin pääjoukkoa ja oli seitsemäs maalissa ajalla 11,6a. Valmentaja Timo Nurmos sanoi ennen starttia, että Sahara Jaeburn on kasvanut henkisesti paljon. Se oli talven Ranskassa valmennuksessa.

Kultadivisioonan alku oli kovavauhtinen. Kun juoksupaikoista päästiin sopuun, Carl Johan Jepson ajoi Handsome Bradin johtohevosen rinnalle reilu kierros ennen maalia. Brad de Veluwen poika irtosi loppusuoralla helppoon voittoon ajalla 13,4a/2640m. Short In Cash eteni hienosti alkumatkan laukan jälkeen ja oli seitsemäs. Myös Hachiko de Veluwe teki hyvän juoksun laukan jälkeen.

Mika Forss ajoi tyylikkään voiton Klass I:ssä Alessandro Gocciadoron Zorro Windillä. Elitloppet-viikonvaihteessa hurmannut ruuna painui keulaan avauspuolikkaan jälkeen. Forssilla oli helppo työ luotsata Zorro Wind ykköseksi ajalla 10,9a/1640m. Jorma Kontion ajama Aragorn As eteni rinnalle ja oli hyvä kakkonen.