Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmiloikkaaja Simo Lipsasen kokeilu epäonnistui – Pitkä vauhdinotto oli liikaa

Tekniikka ei kestänyt loikkia täysimittaisesta vauhdista Paavo Nurmen kisoissa.

Olympiakauden napakasti aloittanut kolmiloikkaaja Simo Lipsanen koki pettymyksen Paavo Nurmen kisoissa. Lipsanen hyppäsi kilpailussa korkein odotuksin ja rohkeasti täydellä vauhdilla, mutta tulos oli vaatimaton 16,23 ja neljäs sija.

Kauden avauksessaan Lipsanen ponnisti lupaavasti 16,68 metriinJyväskylässä.

– Jyväskylän hypyissä oli paljon hyvää. Hyppäsin siellä lyhyellä vauhdilla ja homma meni hyvin. Nyt vaihdoin täysimittaiseen vauhtiin, eikä suoritus kestänyt hallinnassa, Lipsanen kertoi.

– Tulos jäi vaisuksi. Se ei juuri mieltä lämmitä, kun tarjolla olisi ollut hyvät pisteet olympiarankingiin.

Lipsanen palaa lyhyempään vauhtiin?

Seuraava kilpailu olisi tarjolla Espoossa jo torstaina, mutta siihen Lipsanen ei usko palautuvansa. Näillä näkymin hän kilpailee seuraavaksi Euroopan joukkuemestaruuskilpailussa Romanian Cluj-Napocassa vajaan kahden viikon kuluttua.

– Todennäköinen skenaario on, että palaan seuraavassa kilpailussa lyhyempään vauhtiin, Lipsanen kertoi.

Lipsasen tavoitteena ovat olympiapaikan lisäksi loikat 17 metrin rajan toiselle puolelle.

– Siihen pitäisi olla mahdollisuudet, Lipsanen totesi.

Paavo Nurmen kisojen kolmiloikan voittoon ponnisti portugalilainen Tiago Pereira tuloksella 16,91. Myös Italian Tobia Bocchi ja Ruotsin Jesper Hellström kiilasivat Lipsasen edelle.

Naisten keihäässä kova tulos

Kolmen vuoden takainen naisten keihäänheiton Euroopan mestari Christin Hussong oli Paavo Nurmen kisojen avauslajissa omilla metriluvuillaan. Toukokuun lopulla lähes 70 metrin kaaren heittänyt saksatar kiskaisi kenttäennätykseksi 66,63 metriä ja voitti toiseksi sijoittuneen Latvian Lina Muzen yli viidellä metrillä. Hussong ylitti jo viidennen kerran tällä kaudella 66 metrin rajan.

Jenni Kangas ja Heidi Nokelainen heittivät kansainvälisessä seurassa kauden parhaansa. Kankaan keihäs lensi 56,48. Nokelainen kiskaisi parhaallaan 56,04.