Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilian pelaajat vastustavat Copa American järjestämistä, boikottia ei kuitenkaan luvassa – "Emme koskaan sano ei maajoukkueelle"

Brasilian miesten jalkapallomaajoukkue vastustaa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen eli Copa American järjestämistä kotimaassaan, mutta joukkue ei aio boikotoida turnausta.

Sunnuntaina alkava suurturnaus oli vähällä jäädä ilman isäntää Argentiinan heikentyneen koronatilanteen ja Kolumbian levottomuuksien takia. Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol valitsi Brasilian turnausisännäksi vasta viime viikolla.

Ilmoitus tuli kuitenkin yllättäen, sillä myös Brasiliassa epidemiatilanne on hankala. Lisäksi maassa on syvää tyytymättömyyttä presidentti Jair Bolsonaron koronatoimiin.

– Vastustamme Copa American järjestämistä, mutta emme koskaan sano ei Brasilian maajoukkueelle, maajoukkuepelaajat viestittivät sosiaalisessa mediassa julkaistussa lausunnossaan.

– Olemme tyytymättömiä tapaan, jolla Conmebol on käsitellyt Copa Americaa. Viimeaikaiset tapahtumat saavat meidät uskomaan, että turnauksen järjestämisprosessi on riittämätön, pelaajat jatkoivat.

Koronapandemia on vaatinut Brasiliassa yli 475 000 kuolonuhria, mikä on maailman toiseksi suurin lukema Yhdysvaltojen jälkeen. Copa American järjestämistä lykättiin jalkapallon EM-kisojen tapaan viime vuonna vuodella eteenpäin.