Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jukka Raitala koki aikoinaan nuorten EM-huuman – nyt edessä ovat "astetta kovemmat pippalot"

"Olemme onnistuneet puolustuspäässä ja puolustaneet hyvin joukkueena. Se on avainasemassa näissäkin kolmessa pelissä", Huuhkajien Jukka Raitala sanoo EM-kisaurakan alla. MIKE KIREEV / LEHTIKUVA

Tapio Keskitalo / STT

Yksi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen viime vuosien kulmakivistä on ollut tiivis ja kurinalainen puolustuspelaaminen.

Tämän kalenterivuoden viidessä pelissään Huuhkajat on kuitenkin päästänyt yhdeksän maalia ja tehnyt viisi. Joukkue suuntasi EM-kisoihin Viroa vastaan tullut 0–1-kotitappio niskassaan.

Puolustaja Jukka Raitala ei kuitenkaan ole huolissaan.

– Emme ole siltikään puolustaneet huonosti. Vähän on ollut epäonneakin matkassa. Toistan itseäni sanomalla saman kuin ennen Viro-peliä, mutta yksi suurimmista vahvuuksistamme on, että olemme onnistuneet puolustuspäässä ja puolustaneet hyvin joukkueena. Se on avainasemassa näissäkin kolmessa pelissä, Raitala sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Suomi aloittaa EM-urakkansa lauantaina Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. Ensi viikon keskiviikkona joukkue kohtaa Pietarissa Venäjän. Alkulohkon päätöspelissä vastaan tulee Belgia 21. kesäkuuta Pietarissa.

– Tanska on äärettömän hyvä joukkue. Lähdemme ehdottomasti kaatamaan Tanskaa, Raitala sanoi.

Suomen joukkueen terveystilanne on hyvä. Nikolai Alho oli edellisissä harjoituksissa osan ajasta täysillä mukana. Alho on kärsinyt nilkkavammasta.

Pitkät matkat maajoukkueeseen

Huuhkajien EM-miehistöstä Raitala, Tim Sparv, Teemu Pukki, Anssi Jaakkola ja Joona Toivio edustivat Suomea alle 21-vuotiaiden EM-lopputurnauksessa vuonna 2009.

– Ovat nämä tietysti vähän eri mittakaavan kisat yhtään vähättelemättä alle 21-vuotiaiden kisoja. Nämä ovat astetta kovemmat pippalot, Raitala sanoi.

Nuorten EM-turnauksessa Suomen päävalmentajana oli Huuhkajien nykyinen luotsi Markku Kanerva.

– Jalkapallo on kehittynyt paljon 12 vuodessa, ja näkee sen Rivenkin (Kanervan) tekemisestä, Raitala sanoi.

Raitala edustaa seurajoukkuetasolla MLS-seura Minnesota Unitedia. Matkat maajoukkuetehtäviin ovat pitkiä ja rasittavia. Nyt pidempi leiritys on mahdollistanut aikaerosta palautumisen hyvissä ajoin.

– Valehtelisin, jos sanoisin, ettei sillä ole merkitystä. Oma valintani on pelata tuolla. Siellä matkustetaan paljon, ja matkat tänne ovat aika raskaita, mutta niiden kanssa on selvitty hyvin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut