Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Uefa vaatii Ukrainaa poistamaan poliittiset viestit EM-pelipaidastaan

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaatii Ukrainaa poistamaan poliittiset viestit miesten EM-lopputurnauksen pelipaidastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaatii Ukrainaa poistamaan poliittiset viestit miesten EM-lopputurnauksen pelipaidastaan. Uefan vaatimus tuli EM-turnauksen aattona.

Ukrainan pelipaidan rintamuksessa on kirjailtuna maan kartta, ja paidan kartassa myös Venäjän vuonna 2014 valtaama Krimin niemimaa kuuluu Ukrainalle. Venäjän mielestä Krimin niemimaa kuuluu Venäjään.

Kartan lisäksi ukrainalaisten pelipaidan kauluksen sisäpuolella on iskulause "Kunniaa sankareillemme". Iskulause on liitetty ukrainalaisten sotilaalliseen tervehdykseen.

Ukrainan pelipaita nostatti aiemmin viikolla vastalauseiden myrskyn Venäjällä. BBC :n mukaan esimerkiksi duuman jäsen Dmitri Svishtshev kuvasi paitaa ja tunnuslausetta poliittiseksi provokaatioksi.

Ukraina pelaa EM-turnauksen C-lohkossa yhdessä Hollannin, Itävallan ja Pohjois-Makedonian kanssa. Joukkueen avausottelu Hollantia vastaan on sunnuntaina.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut