Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympialaisissa koronasääntöjen rikkomisesta voi seurata jopa sulku kisoista

Koronamääräysten rikkomisesta voi seurata varoituksia, sakkoja ja jopa väliaikainen tai lopullinen sulku olympialaisista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion kesäolympialaisten terveysturvallisuutta varjellaan ankarin koronamääräyksin. Sääntöjä uhmaavia urheilijoita uhkaa jopa kisoista sulkeminen.

Olympiajärjestäjät tarkensivat 70-sivuista koronaohjeistustaan tiistaina. Järjestäjät toivovat, että ankarat määräykset kasvattavat japanilaisten luottamusta kisojen turvallisuuteen.

Koronamääräysten rikkomisesta voi seurata varoituksia, sakkoja ja jopa väliaikainen tai lopullinen sulku olympialaisista. Mahdolliset sääntörikkomukset käsittelee erillinen kurinpitoelin.

Olympialaisten järjestämistä Japanin nykyisessä koronatilanteessa on arvosteltu, mutta kisojen vastustus on heikentynyt tuoreimmissa mielipidetiedusteluissa. Japanin television kyselyssä kisoja kannatti jo 64 prosenttia vastaajista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut