Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina ja Pohjois-Makedonia tuhlasivat trillerissä kaksi rankkaria

Ukraina otti odotetun voiton jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen torstain ensimmäisessä ottelussa. Ukraina voitti Pohjois-Makedonian Bukarestissa maalein 2–1.

Ukraina aloitti ottelun vahvasti ja onnistui avausjaksolla kahdesti maalinteossa. Andri Jarmolenko löi alkutahdit 29. minuutilla, ja vain viisi minuuttia myöhemmin Roman Jaremtshuk lisäsi Jarmolenkon syötöstä Ukrainan johdon kahteen.

Pohjois-Makedonia sisuuntui vaihtojen myötä toiselle jaksolle. Aleksandar Trajkovski ja Darko Churlinov toivat kaivattua juonikkuutta pelinrakenteluun, ja Pohjois-Makedonia pääsi peliin mukaan. 2–1-kavennusosuman teki Ezgjan Alioski tuhrimansa rangaistuspotkun paluupallosta, mutta sen lähemmäs Pohjois-Makedonia ei päässyt.

Myös Ukraina sai ottelussa rangaistuspotkun, kun Ruslan Malinovskyin vapaapotkun jälkeen erotuomari Fernando Rapallini päätti käydä tarkastamassa mahdollista käsivirhettä videolta. Rapallini tuomitsi rankkarin, mutta Stole Dimitrievski heittäytyi Malinovskyin yrityksen tielle.

Kuluneissa EM-kisoissa rankkareita on tuhlattu urakalla. Malinovskyin rankkari oli neljäs epäonnistuminen näissä kisoissa. Tähän mennessä ainoa pilkulta onnistunut pelaaja on Portugalin Cristiano Ronaldo.