Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hollannista ensimmäinen lohkovoittaja, panokset kiristyivät Itävallan ja Ukrainan kohtaamiseen

Hollanti juhli torstaina voittoa Itävallasta ja C-lohkon kärkipaikan varmistumista jalkapallon EM-lopputurnauksessa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hollannista tuli torstaina jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen ensimmäinen lohkovoiton varmistanut joukkue, kun oranssipaidat kaatoivat Amsterdamissa Itävallan 2–0. Itävalta tai Ukraina voi päästä vielä Hollannin kanssa tasapisteisiin, mutta Hollanti olisi silloinkin keskinäisten pelien perusteella ykkönen.

Hollanti otti kotistadionillaan kuskin paikan heti ottelun alusta. Itävallan David Alaba kaatoi Denzel Dumfriesin rangaistuspotkun arvoisesti ja Memphis Depay vei 11. minuutilla Hollannin pilkulta 1–0-johtoon. 2–0-maalin teki toisella jaksolla Donyell Malenin syötöstä Dumfries. Maali oli laitapuolustajalle kisojen toinen.

Lohkovoitto ei välttämättä palkitse Hollantia erityisen helpolla pudotuspelivastustajalla. Hollanti kohtaa neljännesvälierässä 27. kesäkuuta Budapestissa joko D-, E- tai F-lohkon kolmosen. F-lohkossa kolmanneksi jää suurella todennäköisyydellä Saksa, Portugali tai Ranska.

Kolme pistettä keränneet Ukraina ja Itävalta ratkaisevat maanantaina kakkossijan kohtalon keskinäisessä ottelussaan C-lohkon päätöskierroksella.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut