Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuukauden maajoukkueleirityksen stressi purkautuu, mikäli alle puolen prosentin ihme ei toteudu – "Voi olla, ettei halua muutamaan päivään koskea palloon"

Huuhkajien nuorta kaartia edustavalla Marcus Forssilla katse on jo tulevaisuudessa: "Odottaa jo seuraavia kisoja, toivottavasti ne tulevat nopeasti." MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Salmensaari / STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen nuoriso-osasto Onni Valakari (21 vuotta), Marcus Forss (22) ja Leo Väisänen (23) asettuivat keskiviikkona median eteen maajoukkueen tiedotustilaisuudessa. Katseet olivat jo kääntyneet tulevaan, kun Suomen tilastollinen jatkomahdollisuus turnauksessa laski tiistai-iltana alle puoleen prosenttiin.

– Vaikkei minuutteja tulisikaan, niin tällainen reissu on henkisesti aika kova. Voi olla, ettei halua muutamaan päivään koskea palloon, Väisänen sanoi Palloliiton Youtube-kanavalla lähetetyssä tilaisuudessa.

– Ehkä motivaatio ei ole ollut hukassa, mutta en ole nauttinut futiksesta niin paljon. Se (Tanska-peli) käänsi jonkin napin päässä ja sai taas palon futikseen, Väisänen kertasi turnauksen antia.

Forss kiitti kisakokemusta, mutta mietti Väisäsen tavoin jo kotioloja.

– Totta kai se tuntuu hienolta kokea kisat näin nuorena. Odottaa jo seuraavia kisoja, toivottavasti ne tulevat nopeasti, Forss sanoi.

– Tämä viikko tai kaksi tulee olemaan ensimmäinen lomani kahteen vuoteen. Haluan nähdä perhettä ja kavereita, joita en ole nähnyt pitkään aikaan. Se on tärkein asia, hyökkääjä jatkoi.

Peliaika jäi vähiin

Valakari ei pelannut turnauksessa lainkaan, Väisänen pelasi yhden lisäajan ja Forss kahdessa pelissä yhteensä kahdeksan minuuttia.

– Totta kai olen pettynyt, että en päässyt pelaamaan. Koen, että minulla olisi ollut annettavaa joukkueelle ja varmaan siksi Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) valitsi minut joukkueeseen. Päällimmäisenä iso pettymys, että pääsi näkemään vain vierestä, Valakari mietti.

– Mutta joukkueessa on kova kilpailu ja valmennus tekee parhaat valinnat. Ja tietyllä tapaa varmaan oikeat valinnat myös. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee mahdollisuus, Valakari sanoi.

Forss oli Suomen hyökkääjärotaatiossa selvästi kolmosvaihtoehto Teemu Pukin ja Joel Pohjanpalon jälkeen. Aina hyökkääjäkaksikkoa ei korvannut vaihdosta hyökkääjä.

– Valmentaja tekee päätökset, ketkä pelaavat, mitä vaihtoja tehdään, ja milloin vaihtoja tehdään. Me kontrolloidaan vain omaa tekemistämme, Forss tiivisti.

Maajoukkuepelejä taas syyskuussa

Syys-lokakuun MM-karsintapeleissä Suomi kohtaa Kazakstanin kahdesti, Ranskan vieraissa ja Ukrainan kotona. Kisoissa saatu kokemus jalostetaan silloin käytäntöön.

– Noi jätkät (vastustajat) treenaa joka päivä kovemmassa ympäristössä kuin me. Siinä tottuu sellaiseen tempoon ja pieniin tiloihin. Kun katsoi Belgia-pelissä vaikka (Kevin) De Bruynea, jokainen kosketus näytti niin helpolta, Väisänen pohti.

Koko EM-kisaurakkaa valmistavasta leiristä lähtien varjostaneesta koronauhkasta Suomi selviytyi hienosti.

– Tänään tulivat kymmenensien koronatestien tulokset, ja edelleen kaikki olivat negatiivisia. Syksystä lähtien on ollut koronakriisi päällä, eikä joukkueessa ole ollut yhtään koronatartuntaa tai altistumista. Se kertoo siitä, miten fiksuja pelaajamme ja taustamme ovat, maajoukkueen tiedotuspäällikkö Timo Walden korosti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut