Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksin golfbägiänsä työntävä Nuutinen johtaa kisaa Hollannissa – "Päätin yrittää selviytyä itsekseni tällä viikolla"

Tokion olympialaisiin valittu Sanna Nuutinen johtaa kahden kierroksen jälkeen golfin naisten Euroopan-kiertueen kilpailua Hollannin Arnhemissa. Nuutinen pelasi torstaina kierrostuloksen 68 lyöntiä (4 alle par-tuloksen) ja nousi jakamaan kilpailun johtoa Australian Stephanie Kyriacoun kanssa. Nuutisen ja Kyriacoun kokonaistulos on 138 lyöntiä (–6).

– Oli aika helppoa. Löin paljon osumia väyliin ja viheriöihin, joten kierros oli aika stressitön, Nuutinen tuumi Euroopan-kiertueen Twitter-tilin videohaastattelussa.

Hurjassa kisavireessä oleva Nuutinen teki torstain kierroksellaan viisi birdieä. Viime viikolla Nuutinen teki Prahan kilpailussa historiaa, kun hän löi ensimmäisenä pelaajana naisten Euroopan-kiertueella pallonsa yhdellä lyönnillä reikään väylällä, jonka par-tulos on neljä.

Tällä viikolla Nuutinen taistelee kentällä ypöyksin ilman huolto- tai valmennusjoukkoja.

– Harmittavasti caddieni joutui jättäytymään viime hetkellä pois loukkaantumisen takia. Oli hankalaa löytää korvaajaa niin nopealla aikataululla, joten päätin yrittää selviytyä itsekseni tällä viikolla. Toistaiseksi on mennyt hyvin, vaikka golfkärryn ja sateenvarjon kanssa oli vähän vaikeuksia, Nuutinen hymyili.

Nuutinen yrittää myös levätä

Himoharjoittelijana tunnettu Nuutinen pyrkii pitämään treenihalunsa kurissa, vaikka kukaan ei ole sitä tällä viikolla vahtimassa.

– Minulla on sääntö, etten saa harjoitella kierroksen jälkeen kuin 15 minuuttia. Normaalisti viettäisin siellä (harjoitusalueella) enemmän aikaa. Yritän keskittyä tällä viikolla lepäämiseen ja siihen, että lyön mahdollisimman vähän lyöntejä.

Suomalaisittain torstai oli ilahduttava golfpäivä. Nuutisen lisäksi kärkiviisikkoon kiilasi neljättä sijaa pitävä Elina Nummenpää tuloksella 141 (–3). Kahdelle viimeiselle kierrokselle selviytyivät myös Tiia Koivisto (+2) ja Krista Bakker (+5). Karina Kukkonen (+14) karsiutui jatkosta.