Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuvireinen Nuutinen taas karvaan lähellä voittoa, suomalainen taipui vasta toiseksi viimeisellä reiällä

Huimassa kilpailuvireessä oleva golffari Sanna Nuutinen saavutti jo kahdeksannen peräkkäisen sijoituksensa kärkikymmenikössä naisten Euroopan-kiertueella, kun Nuutinen sijoittui Hollannin kisassa toiseksi. Australian Stephanie Kyriacou päihitti Nuutisen päätöskierroksen kaksintaistelussa kahdella lyönnillä.

Kyriacoun voittotulos oli 270 lyöntiä (18 alle par-tuloksen), Nuutisen neljän kierroksen yhteistulos 272 lyöntiä (–16).

Tokion olympiajoukkueeseen valittu Nuutinen sijoittui kolmatta kertaa tällä kaudella kolmen parhaan joukkoon, mutta voitto karttaa suomalaista ankaralla tavalla. Nuutinen ei ole vielä saavuttanut yhtään voittoa Euroopan pääkiertueella, jossa on suomalaisnaisista onnistunut voittamaan vain Minea Blomqvist-Kakko (2004 Unkarissa ja 2008 Helsingissä).

Kyriacou oli tuloslistan kärjessä koko kilpailuviikon, ja Nuutinen nousi hänen rinnalleen toisen kierroksen jälkeen torstaina. Perjantaina kaksikko karkasi muilta, kun molemmat pelasivat 65 lyönnin (–7) unelmakierroksen.

Päätöskierros oli kaksintaisto

Lauantain päätöskierroksella Kyriacou teki kolme birdieä ensimmäisille kuudelle reiälle, mutta Nuutinen ei taipunut, vaikka oli tuossa vaiheessa kolme lyöntiä perässä. Nuutisen huippuhetki osui rei'ille 13–15, kun suomalainen onnistui tekemään kolme birdieä putkeen.

Nuutinen nousi 15. reiällä jo kilpailun johtoon, mutta Kyriacou kuittasi tilanteen 16. reiän birdiellä taas tasoihin, joten kaksikko lähti tasatilanteessa kahdelle viimeiselle reiälle.

Ratkaisevaksi reiäksi muodostui 469-metrinen 17. reikä, jolla Kyriacou teki birdien. Nuutinen teki reiällä ensimmäistä kertaa neljäpäiväisen kisaurakan aikana bogin, mikä jätti hänet kahden lyönnin päähän ennen päätösreikää.

Viimeisellä reiällä Kyriacou sinetöi voittonsa varmalla parilla, kun Nuutinen olisi vaatinut edes uusintaan päästäkseen eaglen.

Kyriacou pelasi päätöspäivänä lähes virheetöntä golfia. Hän teki viisi birdieä, eikä yhtään bogia. Nuutisen tuloskortti oli värikkäämpi, kuusi birdieä ja kolme bogia.

Kilpailu oli myös muilta suomalaisilta onnistunut. Elina Nummenpää oli 14:s (285 lyöntiä/–3) ja Krista Bakker 23:s (288/par)