Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MAS Champin voitto Suur-Hollola-ajossa päätti taustajoukkojen dramaattisen viikon – loppukireistään tunnettu ravuri pääsi näyttämään kykynsä

Santtu Raitala ja MAS Champ olivat vuoden 2021 Suur-Hollola-ajon tähdet.

Kilpailun kiihdytys oli vauhdikas, ja ensimmäiset 500 metriä ravattiin MAS Capasityn johdolla aikaan 07,5. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen kärkipaikalle nousi Run For Royalty. Se veti joukkoa loppusuoralle saakka, kunnes loppukireistään tunnettu MAS Champ pääsi näyttämään kykynsä.

Voittajakehässä hevosen taustavoimilla olivat tunteet pinnassa. MAS Champin valmentaja Antti Ojanperä joutui viikolla vakavaan onnettomuuteen ja joutui seuraamaan kilpailua sairaalasta käsin. Valmentajaa Jokimaalla oli edustamassa Ojanperän puoliso Jutta Ihalainen.

– Voisin arvella, että tämä nostattaa Antin mielialaa, vaikka hän aika kipeä nyt onkin, Ihalainen arvioi.

Ennen finaalia ilmassa oli hieman kysymysmerkkejä. Kesäkuun puolessa välissä MAS Champ oli Kouvolan startissa kipeä, eikä ollut varmaa, ehtiikö se huippukuntoon ajoissa. Lauantain välierissä hevonen oli kolmas, joten finaalin kirkkain sija ei ollut lainkaan varma. Omistajakimppa Team Massin edustaja Joonas Teerikorpi kertoi voittajahaastattelussa, että oli etukäteen ajatellut hevosen yltävän kolmanneksi.

Finaalin lämmityksessä Santtu Raitala kertoi hevosen olleen kuitenkin huomattavasti edellispäivää keskittyneempi.

MAS Champin kasvattaja MAS Breeding Oy sai kilpailussa kaksoisvoiton, kun Antti Teivaisen ajama MAS Capasity kiri toiseksi. Kolmas oli Ari Moilasen ajama Run For Royalty.

Parvelan Retusta löytyi vielä vaihteita

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajossa lähtöä johtaneen Stallonen rinnalla juossut ykkössuosikki Parvelan Retu lähti loppusuoran alussa omille teilleen, ja ohjastaja Hannu Torvinen intoutui tuulettamaan jo hyvissä ajoin ennen maalilinjaa.

Lähdön jälkeen Torvinen kertoi, että oli viimeisessä kaarteessa hieman huolissaan, pystyykö hevonen vielä tekemään eroa muihin, sillä matkavauhti oli ollut reipas. Mitään ongelmia Parvelan Retulla ei lopulta kuitenkaan ollut.

– Aina siitä vain löytyy lisää vaihteita, Torvinen kehui.

Oriin valmentaja Petri Laine oli voittajahaastattelussa melkein sanaton. Harrastajastatuksella valmentavan Laineen hevoset ovat tänä vuonna juosseet kymmenen voittoa ja yhden kakkossijan, kun startteja on takana 11.

Korpi juhli jälleen Best Princessissä

Nelivuotiaiden tammojen Best Princess -lähtö oli viime vuoden tapaan Pekka Korven näytös. Viime vuonna kilpailun voitti Korven ohjastama ja valmentama ilmiömäinen Mascate Match, tänä vuonna vuorostaan Magical Princess.

Voitto oli tammalle jo kuudes perättäinen. Korpi kehui voittajahaastattelussa voiton tulleen jälleen helposti.

Magical Princessin omistavat ja ovat kasvattaneet Jokikunnan Tila Oy ja Star-Racing Oy . Hevosen hoitaja on Jenina Hamari.

Päivän paras nelivuotias ori oli puolestaan Ari Moilasen ajama Consalvo, joka voitti kiivastahtisen Nelivuotispokaalin.

Tammahambon ykköseksi tyylitteli Jukka Torvisen ajama MAS For You. Tanja Goman-Niemisen valmentama tamma avasi samalla voittotilinsä ja juoksi ikäluokkalähdön kaikkien aikojen toisiksi kovimman voittoajan 13,4a.

Oriiden ja ruunien hambon vei nimiinsä Tommi Kylliäisen ajama Planbee. Ruunan valmentaja Jukka-Pekka Hukkanen juhli hambon voittajaseremonioissa viimeksi vuonna 2016, jolloin lähdön voitti Hukkasen valmentama Stonecapes Picasso.