Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matilda Castren taisteli taas voitosta golfin LPGA-kiertueella – maailmanlistan pitkäaikainen ykkönen Ko jätti suomalaisen kakkoseksi yhden lyönnin erolla

Suomen Matilda Castren jatkoi hyviä otteitaan golfin naisten LPGA-kiertueella Yhdysvaltain Texasissa. Hän päätti sunnuntaina Dallasin lähellä pelatun LPGA-kilpailun toiseen sijaan, voiton vieneen Etelä-Korean Ko Jin-youngin jälkeen.

Neljännellä kierroksella Ko ja Castren etenivät tasatahtia, kun kumpikin käytti 18 reiällä 69 lyöntiä. Castren johti turnausta sen puolivälissä, mutta Ko kiilasi edelle kolmannella kierroksella.

Suomalainen löi viimeisellä kierroksellaan kolme birdieä ja yhden bogin. Hän pelasi kärkiryhmässä muun muassa Kon kanssa. Ko piti naisten maailmanlistan ykköspaikkaa kaksi vuotta, kunnes menetti sen viime viikolla Yhdysvaltain Nelly Kordalle.

– Pelasin hänen kanssaan kaksi viimeistä kisapäivää, ja oli hienoa nähdä hänen peliään. Hän ei kaikkiaan tehnyt montakaan virhettä. On epäilemättä helppo nähdä, miksi hän pysyi maailman ykkösenä niin kauan, Castren kehui kilpailun voittajaa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Suomalaista golfhistoriaa

Castren teki kesäkuun puolivälissä suomalaista golfhistoriaa, kun hän voitti naisten LPGA-kiertueen turnauksen Kaliforniassa. Sen jälkeen hän karsiutui Atlantassa LPGA-päätöskierroksilta. Texasin kisa kuitenkin osoitti, että suomalainen ehdottomasti kuuluu huippukiertueelle.

Tämän myönsi myös voittaja Ko, joka kehui Castrenia antaumuksella.

– Hän pelasi todella hyvin tänään ja eilen. Yritin olla ajattelematta Matildaa liikaa, kuinka hän pelaa. Mutta kyllä, hän on hyvä pelaaja, Ko kiitteli LPGA:n verkkosivuilla .

Kolmanneksi Texasissa sijoittui Meksikon Gaby Lopez, jonka kierrosten yhteistulos oli 270 eli 14 alle parin. Kolmannen kierroksen jälkeen Castrenin kanssa toisen sijan jakanut Saksan Esther Henseleit jäi lopulta jaetulle neljälle sijalle.

Kilpailun palkintoarvo oli 1,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 1,26 miljoonaa euroa. Castren tienasi kilpailusta palkintorahaa noin 115 000 euroa.

Tokion olympiaturnauksessa pelaavan Castrenin on heinäkuun puolivälissä määrä osallistua Euroopan-kiertueen kisaan Turussa. Euroopan-kiertuetta pelataan silloin Suomessa kymmenen vuoden tauon jälkeen.