Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Argentiina etenee Copa American finaaliin – vastassa Brasilia

Argentiina voitti rangaistuspotkukilpailuun venyneessä välieräottelussa Kolumbian. Kuvassa Argentiinan Nicolas Tagliafico ja Kolumbian Juan Cuadrado. AFP / LEHTIKUVA

STT

Argentiina on edennyt Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen eli Copa American finaaliin. Argentiina voitti rangaistuspotkukilpailuun venyneessä välieräottelussa Kolumbian.

Varsinaisen peliajan jälkeen Argentiina ja Kolumbia olivat 1–1-tasoissa, ja ottelussa edettiin rangaistuspotkukilpailuun. Argentiina voitti rangaistuspotkut 3–2.

Niin Kolumbian Juan Cuadrado kuin Argentiinan Lionel Messi onnistuivat joukkueiden ensimmäisissä rangaistuspotkuissa. Molempien joukkueiden toiset yritykset sen sijaan epäonnistuivat.

Kolumbian epäonni jatkui, kun Yerry Mina ei saanut palloa verkkoon, mutta Argentiinan Leandro Paredes onnistui tehtävässään.

Molemmat joukkueet osuivat neljänsissä yrityksissään. Kolumbian Edwin Cardonan yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta viidennessä rangaistuspotkussa, ja voitto meni argentiinalaisille.

Ottelussa verkko heilui ensimmäisen kerran, kun Argentiinan Messi syötti pallon Lautaro Martinezille seitsemännen minuutin kohdalla. Martinez ohjasi pallon Kolumbian maaliin.

Toisella puoliajalla Kolumbia tuli tasalukemiin 61. minuutin kohdalla Luis Diazin maalilla.

Argentiina on ollut 28 kertaa Copa American finaalissa ja voittanut sen 14 kertaa. Messin aikakaudella Argentiina on ollut kolmesti finaalissa, mutta voittoja joukkueelle ei ole herunut.

Finaalissa Argentiina kohtaa kisoja isännöivän Brasilian. Loppuottelu pelataan Rio de Janeirossa Suomen aikaa aikaisin sunnuntaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut