Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Djokovic jälleen Wimbledonin finaaliin: "Sydämeni on pakahtua" – loppuottelussa vastaan asettuu Italian Berrettini

Berrettini on ensimmäinen italialaispelaaja, joka on yltänyt Wimbledonin kaksinpelin loppuotteluun. AFP / LEHTIKUVA

Antti Hokkanen / STT

Serbian Novak Djokovic pelasi itsensä Wimbledonin tennisturnauksessa miesten kaksinpelin loppuotteluun jo kolmatta kertaa peräkkäin. Miesten maailmanlistan ykköspelaaja päihitti perjantain välierässä turnauksessa 10. sijoitetun Kanadan Denis Shapovalovin erin 7–6 (7–3), 7–5, 7–5. Finaalipaikka on Djokovicin uran seitsemäs Wimbledonin tennisturnauksen historiassa.

Djokovic pääsee tavoittelemaan sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa uransa kuudetta Wimbledonin mestaruutta. Tämän ohella serbialaispelaajan tähtäimessä on myös jo uran 20:s grand slam -voitto, johon aktiivipelaajista ovat aiemmin yltäneet Espanjan Rafael Nadal ja Sveitsin Roger Federer.

– Sydämeni on pakahtua joka kerta, kun pelissä on jotain historiallista. Se motivoi minua, totesi Djokovic ottelunsa jälkeen.

– Varsinkin tässä vaiheessa uraa minulle kaikista tärkein asia on grand slam -turnauksen voittaminen, serbialaispelaaja sanoi.

Berrettini eteni finaaliin lyömällä Hurkaczin

Seitsemänneksi sijoitettu Matteo Berrettini pelasi itsensä Djokovicin finaalivastustajaksi, kun italialaispelaaja kellisti perjantain toisessa välierässä 14. sijoitetun Puolan Hubert Hurkaczin erin 6–3, 6–0, 6–7 (3–7), 6–4. Voiton myötä Berrettinistä, 25, tuli samalla ensimmäinen italialaispelaaja, joka on yltänyt Wimbledonin kaksinpelin loppuotteluun.

– Tunsin olevani vahvempi pelaaja ja toistin sitä itselleni pelin aikana, totesi Berrettini ottelunsa jälkeen.

– Toistaiseksi tämä on ollut tähänastisen tennisurani paras päivä, mutta toivottavasti sunnuntaista tulee vielä parempi, Berrettini sanoi viitaten samalla tulevaan loppuotteluun.

Italialaispelaaja on edellisen kerran voittanut miesten kaksinpelin grand slam -turnauksen vuonna 1976, jolloin Adriano Panatta valloitti Ranskan avoimen tennisturnauksen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut