Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aitajuoksija Nezirin kausi on ohi – lihasrevähtymä estää Tokion olympiakisamatkan

Aitajuoksija Nooralotta Neziri jää pois Tokion olympiakisoista ja päättää kilpailukautensa. Nezirin vasemman jalan takareiteen tuli harjoituksissa viime viikolla lihasrevähtymä, joka estää kauden jatkamisen. Kalle Lydman / LEHTIKUVA

STT

Aitajuoksija Nooralotta Neziri jää pois Tokion olympiakisoista ja päättää kilpailukautensa. Nezirin vasemman jalan takareiteen tuli harjoituksissa viime viikolla lihasrevähtymä, joka estää kauden jatkamisen.

– Se tuli kesken aitajuoksuharjoituksen. Magneettikuvan perusteella revähdys on pieni. Kokeilin lauantaina, että miltä jalka tuntuu, mutta se nappasi heti uudestaan kiinni, viime viikolla Suomen Tokion-olympiajoukkueeseen valittu Neziri sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän näkee, että revähdyksen taustalla on huhtikuussa paljastunut rasitusmurtuma alaselässä, joka muutti kevään ja alkukesän harjoittelua. Selkä tuli kilpailukuntoon kuntoutuksella, ja Neziri juoksi puolitoista viikkoa sitten Vaasassa 100 metrin aidat 13,11.

– Todettiin valmentajani Petteri Jousteen kanssa, että kun olin juuri päässyt selkävamman jälkeen kuntoon ja kisoihin, ei kannata ottaa riskiä, että yritän kilpailla. Se voisi johtaa isoon revähdykseen.

– Minusta ei myöskään ole järkevää koettaa lähteä Tokioon juoksemaan alkuerää, kun ei ole siinä kunnossa, että pystyisi tavoittelemaan finaalipaikkaa, joka on koko ajan ollut minun tavoitteeni.

Hallikaudella Neziri juoksi 60 metrin aitojen Suomen ennätyksen 7,91 ja jäi Torunissa EM-hallien finaalissa täpärästi mitalista oltuaan neljäs. Paikan Tokion olympiakisoihin Neziri varmisti rankingsijoituksellaan.

– Tämä on minun urani suurin takaisku varsinkin tuollaisen hallikauden jälkeen. Kaksi päivää sitä itkin, mutta ei auta. Pettymys on nieltävä. Ura jatkuu, ja arvokisamitali on edelleen tavoite, Neziri kertoi

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut