Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matilda Castren kaartaa Turun kautta arvokilpailuun ja Tokion olympialaisiin – "Selkeänä tavoitteena on voittaa olympiamitali"

Maailman naisgolfaajien kärkikaartiin nopeasti noussut Matilda Castren kilpailee pitkästä aikaa Suomessa. Torstaina Turun Ruissalossa alkava Euroopan-kiertueen osakilpailu on Castrenille yksi välietappi ennen Tokion olympialaisia.

– On todella hienoa edustaa Suomea olympialaisissa. Pari vuotta sitten en vielä edes haaveillut Tokion kisoista, mutta nyt selkeänä tavoitteena on voittaa olympiamitali, Castren sanoi.

Castren voitti kesäkuussa ensimmäisenä suomalaisena naisten PGA-kiertueen osakilpailun Kaliforniassa. Hyvät sijoitukset ovat nostaneet hänet parissa kuukaudessa maailmanlistalla rutkasti ylöspäin. Ennen Aura Golfin kentällä käytävää kisaa Castrenin sijoitus maailmanlistalla on 58:s.

– PGA-kisan voiton myötä tietynlainen taakka putosi hartioiltani. Voitto oli tietysti unelmieni täyttymys, ja voiton jälkeen monet turnaukset ovat tuntuneet helpommilta.

Ennen olympialaisia Castren pelaa vielä Ranskassa Evian-mestaruuskilpailun, joka liitettiin major-kilpailuksi vuonna 2013.

– Vähän tiukkaa teki saada Turun kisa mahtumaan kalenteriini, mutta Solheim Cupin edustuspaikan mahdollisuus oli tärkein syy osallistumiseeni.

Solheim Cupissa kohtaavat Yhdysvaltain ja Euroopan 12 pelaajan joukkueet. Koska Castrenilla ei ole Euroopan-kiertueen jäsenyyttä, hän ei tällä hetkellä ole valintakelpoinen joukkueeseen. Jäsenyyden voi uusien sääntöjen mukaan saada kesken kauden vain voittamalla osakilpailun.

Nuutinen tasaisessa kunnossa

Suomen toinen olympiaedustaja Sanna Nuutinen on pelannut kiertueella tasaisen varmasti. Nuutinen on sijoittunut kauden aikana jo viidesti kymmenen parhaan joukkoon, mutta voittosarake näyttää edelleen nollaa.

– Kovasti nuo voitot tuntuvat minua karttavan, mutta jospa kotimaan kisassa vihdoin voittotili aukeaisi, Nuutinen tuumaili.

Nuutisen caddienä Turun kisassa on ensimmäistä kertaa Daniel Silva, joka on Sannan valmentajan David Silvan poika.

– Caddieni ovat kauden aikana vaihdelleet, mutta toivottavasti nyt Danielin kanssa homma lähtee toimimaan.

Olympialaisissa Nuutisen caddienä toimii apuvalmentaja Niklas Dahlgren.

Riihijärvi kääntää uuden sivun

Tampan yliopistossa opiskeleva Kiira Riihijärvi pelaa Turussa ensimmäisen ammattilaiskisansa. Riihijärvi on amatöörinä voittanut Suomen mestaruuden viime ja toissa vuonna sekä ollut maajoukkueen vakiokalustoa usean vuoden ajan.

– Nyt kääntyy urallani uusi sivu, kun ensimmäinen ammattilaiskisa toteutuu. Myös Aura Golfin kenttä tulee nyt korkattua, sillä yhtään kilpailua en ole ennen Ruissalossa pelannut, Riihijärvi kertoi.

Kolmipäiväiseen Euroopan-kiertueen osakilpailuun osallistuu 112 pelaajaa, joista 20 on suomalaisia. Kilpailun palkintopotti on 200 000 euroa.