Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hetviina ja Ciiran Tähti todistivat kuntonsa ja voimansa Vermossa

Suomenhevostammat olivat Vermon keskiviikkoraveissa suurennuslasin alla, kun A.V. Marttilan tammasarjassa oli monella näytönpaikka heinäkuun lopulla ravattavaa Seinäjoen kuningatarkisaa varten. Kovimmat kuntotodisteet antoivat Hetviina ja Ciiran Tähti.

Antti Tupamäen suojatti Hetviina starttasi ensimmäisessä A.V. Marttilan tammasarjassa isona suosikkina, ja kirivaiheessa se menikin menojaan.

Hetviina oli jo viime kaudella suurin suosikki voittamaan kuningattaren tittelin, mutta pitkän matkan osamatkan epäonnistumisen vuoksi seppelettä ei laitettu Hetviinan kaulaan. Tupamäki mietiskeli voittajahaastattelussa loppukuusta odottavaa vuoden päätähtäintä.

– Pystin haluaisi toki voittaa, mutta sitten näkee, miten käy. Hyvällä mallilla hevonen nyt ainakin on, Tupamäki vakuutti.

Toisessa tammakisassa Esa Holopaisen ohjastama Ciiran Tähti kilpaili ensimmäistä kertaa pitkällä kilpailumatkalla. Seppo Suurosen valmentama nousukas piti keulasta hallittuun ykköstilaan ennen vahvasti kirinyttä Tutun Impiä.

– Vähän arvelutti ennen starttia, kun hevonen ei ollut mennyt tätä matkaa ennen, Holopainen myönsi.

– Asiallisen juoksun se teki, täytyy olla tyytyväinen. Kuningatarkisa on kova kisa, ja tällä on rutiinia aika vähän. Silti sillä on mahdollisuus korkealle, kun hevonen on huippukunnossa.

Petrasi tosipaikan tullen

Tapsan Toivon valmentaja Mika Mäkelä oli kisan alla allapäin, kun ori ei esiintynyt lämmittelyajossa toivotusti. Startissa 6-vuotias ryhdistäytyi ja voitti helposti.

– Lämmitys ei luvannut hyvää, kun hevonen oli kankea ja haluton – olisiko ilmasta johtunut. Starttiin se petrasi, Tapsan Toivoa ajanut Antti Teivainen vahvisti.

Toto65-voittoihin ylsivät myös Strong Caviar, Ilos Sansibar ja New Grove Waylon sekä Yolo Savoy. Täysosumalla sai 603,27 euroa, viidellä oikein 16,45 e.

Ravien kärkeen nähtiin hurja suoritus, kun Jarmo Saarelan ajama tamma Lady Luck teki keulajuoksulla kovimman voittoajan (1.10,6a/1620 metriä) Suomessa tänä vuonna.