Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilona Mononen nappasi nuorten Euroopan mestaruuden 3 000 metrin juoksussa

Ilona Mononen kruunasi suomalaisten yleisurheilijoiden kahden mestaruuden ja kolmen mitalin lauantain 19-vuotiaiden Euroopan mestaruudella 3 000 metrin juoksussa. Mononen otti pitkällä kirillä kultamitalin kauden kotimaisella kärkiajalla ja ennätyksellään 9.15,66.

Silja Kosonen otti päivän ensimmäisen suomalaismestaruuden moukarissa, ja Onni Ruokangas taisteli keihäsfinaalista hopean.

Mononen juoksi kärjen takana sijoille 4–5, mutta otti komennon 550 metriä ennen maalia. Hän menetti kärkipaikan hetkeksi vielä kirikierroksen takasuoralla, mutta taisteli viimeisessä kaarteessa kärkitilan lopullisesti haltuunsa.

– Koetin vain seurata viiden kärkijuoksijan liikkeitä ja vastata niihin mahdollisimman hyvin, Mononen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Oltiin suunniteltu, että pitkä kiri olisi minun juttu. Vähän säikähdin, kun muut vastasivat siihen niin hyvin. Viimeisellä 200 metrillä en nähnyt takana tulevia, enkä uskaltanut vilkuilla taakse.

Aiemman ennätyksensä 9.17,24 Mononen, 17, juoksi kesäkuussa EM-joukkuekilpailussa Romanian Cluj-Napocassa.