Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Rovanperä teki historiaa Viron MM-rallissa – "Tämä merkitsee paljon"

Toyotan Kalle Rovanperä otti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton, kun nuori jyväskyläläinen ajoi sunnuntaina päättyneen Viron MM-rallin voittoon.

Rovanperä karkasi muilta lauantaiaamun erikoiskokeilla ja pystyi sen jälkeen hallitsemaan tilannetta. Ykköstila heltisi lopulta 59,9 sekunnin erolla ennen Hyundain Craig Breeniä. Kolmanneksi sijoittui Hyundain Thierry Neuville.

– Tuntuu todella hyvältä. Tämä merkitsee paljon varsinkin tällaisen vaikean kauden jälkeen. Paljon on ollut vastoinkäymisiä, vaikka on tuntunut, että itse olemme suorittaneet tosi hyvällä tasolla koko ajan. Nyt se sitten palkittiin, 20-vuotias Rovanperä hehkutti.

Viilipyttymäinen nuorukainen ei ottanut sunnuntaina paineita ja selvitti kuusi erikoiskoetta tyylikkäästi läpi.

– Yllättävän vähän oli perhosia vatsassa. Tulin aika rauhallisin mielin. Se oli sellaista normaalia tekemistä, ei tuntunut missään vaiheessa jännältä, Rovanperä selvitti.

– Se on ihan fakta, että kun voitto tulee, niin helpottaa pakostikin. Ei tarvitse enää miettiä sitä ensimmäistä.

Riisti ennätyksen tallipomoltaan

Rovanperästä tuli rallin MM-sarjan kautta aikain nuorin osakilpailuvoittaja. Edellinen ennätys oli Toyotan nykyisen tallipäällikön Jari-Matti Latvalan nimissä vuoden 2008 Ruotsin osakilpailusta.

– Mahtavaa, että Kalle jatkoi perinnettä tämän osalta. En voisi olla Kallesta ylpeämpi, Latvala herkisteli.

– Se on hieno lista nähdä nyt: (Henri) Toivonen, Latvala ja nyt Rovanperä.

Nuoren Toyota-tähden voiton myötä katkesi myös historian pisin kuiva kausi suomalaiskuskien osalta. Edellisen MM-osakilpailuvoiton ajoi vuoden 2018 marraskuussa Australiassa Latvala. Tätä ennen MM-sarjan historian alusta vain kaudella 1995 ei ole nähty sinivalkoisia voitonjuhlia.

– Tämä nostattaa varmasti rallifiilistä ja huumaa Suomessa. Tuo aika välissä tuntui valtavan pitkältä. Näin saadaan varmasti myös lisää uusia lupaavia kuskeja.

Myös Pa jari juhli Virossa

Neljänneksi sijoittunut Toyotan Sebastien Ogier vankisti asemiaan kuljettajien MM-sarjan johdossa. Myös Toyotan ylivoimainen johtoasema valmistajien sarjassa säilyi. Latvalan johtama tiimi on ottanut nyt viisi voittoa putkeen.

– Meillä on ollut todella mahtava jakso, mutta se ei tarkoita vielä mitään. Ollaan kuitenkin matkalla tavoitteeseen, mutta vielä sitä on jäljellä aika paljon, Latvala sanoi.

– Pitää vain muistaa jatkaa kovaa työntekoa ja pitää tiimi sekä kuljettajat hyvässä fiiliksessä.

Myös pienemmissä luokissa Virossa nähtiin suomalaismenestystä. Sami Pajari ajoi voittoon MM-sarjan junioreiden luokassa ja Mikko Heikkilä oli puolestaan kolmas WRC3-luokassa.